Ηλειακό καφενείο (13/05/23)

Τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να κατέβει υποψήφιος με το ΚΚΕ στην Ηλεία απαρίθμησε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Νίκος Παπαδόπουλος

Διαβάστε το “ηλειακό καφενείο” της ημέρας

Κουίζ

Τα στελέχη ποιον κομμάτων προσπαθούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους προκειμένου η τελευταία συγκέντρωση πριν τις εκλογές να μην πέσει ίδια μέρα και ίδια ώρα στο ίδιο… σχεδόν μέρος;

Συνεδρίαση

Με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη την αναμόρφωση της περιοχής στο Παλαιό Κολυμβητήριο της Αγυιάς, συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη στις 15.00 το Περιφερειακό Συμβούλιο. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί και η Έγκριση του Τροποποιημένου Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πύργου για την υλοποίηση της Ενότητας Α: «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για τα σημεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά) του Δήμου Πύργου.

Ακύρωση

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά σήμερα η περιοδεία του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στην Ηλεία, με τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Γιώργο Λαμπρόπουλο να ενημερώνει χθες το πρωί για την αναβολή της. Όσον αφορά τον λόγο, πληροφορίες της στήλης, θέλουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να καλεί μαζί του τον κ. Κικίλια σε μια προγραμματισμένη επίσκεψή του.

Στρατηγική

Με θέμα “Μια μακροπεριφερειακή στρατηγική στη Μεσόγειο” θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας & Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης και ως Αντιπρόεδρος της  Διαμεσογειακής Επιτροπής της CRPM. Η συνέντευξη θα δοθεί την Δευτέρα  και αφορμή αποτελεί το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή επιτροπή των περιφερειών της Μεσογείου γνωμοδότησε για τη δημιουργία μιας κοινής στρατηγικής για τις ανθρωπογενείς, πολιτικές, και περιβαλλοντικές προκλήσεις, βασιζόμενη σε διεθνή ψηφίσματα, εκθέσεις και συμφωνίες, γνωμοδότηση που εγκρίνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών.

Λόγοι

Τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να κατέβει υποψήφιος με το ΚΚΕ στην Ηλεία απαρίθμησε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Νίκος Παπαδόπουλος. «Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, είχα πολιτική σκέψη. Έπαιρνα θέση για τα όσα συνέβαιναν στην κοινωνία, γιατί και εγώ προέρχομαι από λαϊκή οικογένεια. Κατέληξα ότι μόνο με ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να γίνει η αλλαγή, να χτίσουμε μια άμυνα των εργαζομένων κόντρα σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα»,δήλωσε μεταξύ άλλων ο τερματοφύλακας του ΑστέραΤρίπολης.

Ενέργειες

Μετά τους Παναγιώτη Αντωνακόπουλο και Διονύση Μπέλτσο ήρθε η σειρά και του Στάθη Καννή να ανακοινώσει τους πρώτους είκοσι υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που θα συμμετάσχουν στις εκλογές με την παράταξη «Μπορούμε». Μπορεί να βρισκόμαστε σε διαφορετική προεκλογική περίοδο, ωστόσο από τώρα οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τις δικές τους ενέργειες, ώστε να είναι έτοιμοι τον Οκτώβριο.