Κίνδυνος για πυρκαγιές στην Ηλεία

Κορυφώνεται  η «επέλαση» του καύσωνα με τον υδράργυρο να φτάνει σε ορισμένες περιοχές μέχρι και τους 44 βαθμούς Κελσίου, δοκιμάζοντας τους πολίτες αλλά και τον κρατικό μηχανισμό που βρίσκεται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιών.

Με βάση τις μετρήσεις των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), η εκτιμώμενη δυσκολία ελέγχου δασικών πυρκαγιών την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023, θα είναι πολύ υψηλή σε Κυκλάδες, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Αν. Κρήτη, Ζάκυνθο και κατά τόπους σε Ν. Εύβοια, Αττική, Βοιωτία, Ηλεία, Μεσσηνία και Κεφαλονιά.

Πώς θα προφυλαχθείτε από τον καύσωνα

Τι θα ισχύσει για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και το ντελίβερι

Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων ιδιωτικού τομέα κατά τη διάρκεια του καύσωνα με την ονομασία «ΚΛΕΩΝ» εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στην υπουργική απόφαση, που απαγορεύει τις εξωτερικές εργασίες 12:00 – 17:00 λόγω του καύσωνα, σε εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα εντάσσονται και οι διανομείς σε υπηρεσίες ντελίβερι, όπως επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Πηγή: cnn