«Ο πολιτισμός ως μοχλός ανάπτυξης, απολογισμός – προοπτικές εξέλιξης» – Σήμερα στις 19:00 στην Π.Ε Ηλείας

Η «Φλόγα Πολιτισμού» ανάβει σήμερα το απόγευμα στις 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στην εκδήλωση με θέμα «Ο πολιτισμός ως μοχλός ανάπτυξης, απολογισμός – προοπτικές εξέλιξης».

Πρόκειται για την παρουσίαση της στρατηγικής ανάπτυξης και εξέλιξης του Πολιτισμού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με κεντρικό ομιλητή τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού Δυτικής Ελλάδας Νίκο Κοροβέση.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει συνολικός απολογισμός των πολιτιστικών δράσεων σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από το 2019 μέχρι το 2023, συγκριτικά με στοιχεία του παρελθόντος και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας όπου έγιναν ιδιαίτερες προσπάθειες για να διατηρηθεί «ζωντανός» ο πολιτισμός σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Κατά την εισήγησή του ο κ. Κοροβέσης θα μιλήσει για την πρωτοβουλία του να οδηγηθεί ο πολιτισμός στην ψηφιακή εποχή, στους στόχους πολιτισμού από το 2023 έως το 2028 και στην αναγκαιότητα συνεργασίας της Περιφέρειας και των συλλόγων πολιτισμού.

Νίκος Κοροβέσης: Ο πολιτισμός δεν εγκλωβίζεται !

«Ως Περιφερειακή Αρχή, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην πολιτισμική ανάπτυξη, τόσο ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της περιοχής ευθύνης της Δυτικής Ελλάδας, όσο και ως προς το αναπτυξιακό σκέλος, ενισχύοντας οικονομικά καλλιτέχνες, τεχνικούς και όσους εργάζονται στο χώρο του Πολιτισμού. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τα τελευταία χρόνια χαράζει πορεία με καινοτόμες ιδέες και υλοποιήσεις δράσεων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών δρωμένων, γιατί ο Πολιτισμός δεν εγκλωβίζεται».

«Κλειδί» ανάπτυξης η συνεργασία Περιφέρειας Συλλόγων

Επίσης στη διάρκεια της εκδήλωσης θα δοθεί έμφαση στην αναγκαιότητα συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια και τους κατά τόπους πολιτιστικούς συλλόγους οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δικές τους προτάσεις για πολιτιστικές δράσεις για τις οποίες θα ακολουθήσει αξιολόγηση και υλοποίηση όσων πληρούν τις προϋποθέσεις, με μοναδικό στόχο η φλόγα πολιτισμού να «ανάψει» και στο πιο μικρό χωριό αναδεικνύοντας την ιστορία του και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Μια διοργάνωση του Olympia Forum και της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νάντια Μανιάτη και έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν εκπρόσωποι συλλόγων οι οποίοι στο τέλος των εργασιών θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν σε θέματα πολιτισμού, εκπρόσωποι φορέων, αιρετοί από όλες τις βαθμίδες και πολίτες.

Είναι μια διοργάνωση του Olympia Forum σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα για την ενίσχυση και ανάδειξη των πολιτιστικών στοιχείων και της πλούσιας κληρονομιάς που διαθέτει ο τόπος μας.