Ανδρέας Νικολακόπουλος: «Καταιγιστικά» ερωτήματα στον ΣΥΡΙΖΑ για την άρση απορρήτου

«Ένα πράγμα δεν πρέπει να αφήσουμε να συμβεί εξαιτίας της σκανδαλολογίας,  της τοξικότητας και της διχαστικής  ρητορικής  που  τείνει να επικρατήσει στο επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Να απαξιώσουμε  την Εθνική υπηρεσία πληροφοριών , να κλονίσουμε την        λειτουργία και την αποτελεσματικότητα  της, η οποία μέχρι σήμερα έχει φανεί πολύτιμη σε πρόσφατες κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα μας…»

Με την ανωτέρω επισήμανση μίλησε χθες το απόγευμα στη Βουλή ο Ανδρέας Νικολακόπουλος στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο που αφορά στην διαδικασία άρσης απορρήτου την κυβερνοασφάλεια και την προστασία προσωπικών δεδομένων των πολιτών.

Ο ίδιος  κατέρριψε με διαδοχικά επιχειρήματα τις αιτιάσεις που επιχειρούνται από τον ΣΥΡΖΑ με σκοπό να πλήξουν τον πρωθυπουργό, και γενικότερα την κυβερνητική εικόνα θυμίζοντας τις αστοχίες και τους λανθασμένους χειρισμούς από την τότε κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Μεταξύ άλλων ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Νικολακόπουλος :

«Τόσο καιρό λέγατε κύριοι συνάδελφοι ότι δήθεν ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση κρύβονται παρά το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός προκάλεσε προ ημερήσιας διατάξεως στη βουλή αμέσως μετά το άνοιγμα της βουλής το καλοκαίρι και παρά το γεγονός ότι έχει τοποθετηθεί δημοσίως για όλα τα θέματα αυτά.

Και να που τώρα  έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για ακόμα μια φορά στη Βουλή διεξοδικά το θέμα, σε όλες του τις διαστάσεις. Κανένας δεν κρύβεται. Έχουμε  πει  όλα  στο   φως.

ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Τόσο καιρό σας λέγαμε ότι αυτό που προέχει μετά από μια τέτοια υπόθεση είναι η ανάγκη θεσμικών παρεμβάσεων προκειμένου να διασφαλιστεί από την μια η αποτελεσματικότητα και η αξιοπιστία της ΕΥΠ και από την άλλη τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών . Σας λέγαμε ότι πρέπει για πρώτη φορά να θεσπιστεί ένα ειδικό θεσμικό πλαίσιο που να ρυθμίζει την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για τα πολιτικά πρόσωπα .

Και να που  τώρα φέρνουμε με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο συγκεκριμένες προτάσεις . Δεν ήταν πρόσχημα . Ήταν μια διαπίστωση του θεσμικού κενού το οποίο καλύπτουμε.

Και  νομίζω  ότι αυτό  το  θεσμικό κενό που αναδεικνύουμε  εμείς είναι κοινή διαπίστωση . Μόνο που εσείς κύριοι συνάδελφοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν  κάνατε και πολλά στα χρόνια   της   διακυβέρνησης σας για να  διασφαλίσετε τα δικαιώματα των πολιτών για τα οποία όψιμα  σήμερα ενδιαφέρεστε.

ΜΕΤΑΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΑΠΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΣΕ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ

Προφανώς δεν  θέλατε να προασπίσετε θεσμικά τα δικαιώματα των πολιτών όταν το 2018  αφαιρέσατε την πρόσθετη θεσμική εγγύηση της έγκρισης από δεύτερο ανώτερο εισαγγελικό λειτουργό προκειμένου να διενεργηθεί μια  νόμιμη  επισύνδεση.

Όταν διαπιστώθηκε επί των ημερών της δικής σας  διακυβέρνησης όχι μόνο η κυκλοφορία αλλά και η λειτουργία του παράνομου λογισμικού   Pegasus ποια θεσμική παρέμβαση κάνατε προκειμένου να περιορίσετε την κυκλοφορία παράνομων λογισμικών παρακολούθησης; Πως σκεφτήκατε τότε να αντιμετωπίσετε το φαινόμενο αυτό και να προασπίσετε τα δικαιώματα των πολιτών;

Λίγες μέρες πριν τη διάλυση της Βουλής για τις εκλογές του 2019 και ενώ γνωρίζατε την ύπαρξη στην Ελλάδα παράνομων λογισμικών, αλλάξατε τον Ποινικό Κώδικα με αποτέλεσμα, η μεν παράνομη  υποκλοπή να μετατραπεί από κακούργημα σε πλημμέλημα και να τιμωρείται με φυλάκιση από 10 μέρες έως 5 έτη, η δε κατοχή και εμπορία να αποποινικοποιηθεί

ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΤΕ ΤΟΝ ΠΙΤΣΙΟΡΛΑ….

Όταν παρακολουθούσατε αποδεδειγμένα τον πρώην υπουργό σας κ. Πιτσιόρλα , και θα μείνω σε αυτό και δεν θα επεκταθώ σε άλλες καταγγελίες στελεχών σας ή και άλλων κομμάτων όπως το ΚΚΕ, με ομολογουμένη γνώση και του πρώην Πρωθυπουργού, δεν σας πέρασε από το μυαλό η ανάγκη θέσπισης επιπλέον φίλτρων για την παρακολούθηση ενός πολιτικού προσώπου.

Αλλά και σήμερα , ποιες είναι οι προτάσεις σας; Στην πραγματικότητα Δεν έχετε πρόταση. Το μόνο που κάνετε είναι να αμφισβητείτε τις  προτάσεις της κυβέρνησης όπως αυτές διατυπώνονται στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο λέγοντας  μια  ακόμη  φορά όχι  σε  όλα…»