Ανδρέας Νικολακόπουλος: Οι στιγμές μέσα στον χρόνο…

Γεννήθηκε στην Αμαλιάδα  στις 25 Αυγούστου 1974.

Το έτος 1992 πέτυχε την εισαγωγή του στην Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στην συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Essex στη Μεγάλη Βρετανία. Το 2014 κατήλθε  στις Δημοτικές Εκλογές στον δήμο Ήλιδας και κατέλαβε την πρώτη θέση σε σταυρούς κι  εν συνεχεία διετέλεσε πρόεδρος στο Δημοτικό Συμβούλιο, για πέντε συναπτά έτη.

Στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 συμμετείχε ως υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και εξελέγη  βουλευτής Ηλείας.  Αποτέλεσε μέλος του Τομέα Δικαιοσύνης και Διαφάνειας της Ν.Δ., μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Κοινοβουλίου, μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος κ.α.

  1. Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ….

Επανεξελέγη ως πρώτος βουλευτής Ηλείας

Οι πολίτες της Ηλείας τον επανεξέλεξαν την  21η  Μαΐου στην πρώτη θέση με πάνω από 14000 ψήφους, αναγνωρίζοντας  το γεγονός πως στη διάρκεια της τετραετίας εργάστηκε με επιτυχία για τα προβλήματα του τόπου και βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό τους. Βασική φιλοδοξία του αποτελεί να τιμήσει αυτή την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και  να υπηρετήσει την Ηλεία αλλά και τη χώρα μας   γενικότερα. Έθεσε  για πρώτη φορά υποψήφιος  βουλευτής Ηλείας το 2019 και εξελέγη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου  ανέπτυξε σημαντική δράση σε διάφορους τομείς, αποκτώντας την εμπιστοσύνη κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ. αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έλαβε «σάρκα και οστά» το έργο   Πάτρα-Πύργος

Έκανε διαρκείς και πολλές παρεμβάσεις από την αρχή της διεκδίκησης και της  υλοποίησης του ζωτικής σημασίας έργου του αυτοκινητόδρομου. Ενδεικτικά είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον απεγκλωβισμό του έργου και την έναρξη των εργασιών  για το  Πάτρα-Πύργος. Επίσης προέβη σε επίκαιρη ερώτηση στον πρ. υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, που έφερε την ουσιαστική δέσμευσή του στη Βουλή, για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του έργου στις αρχές του 2022. Τον περασμένο Μάιο από κοινού έκανε επίσκεψη  με τον πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη στο εργοτάξιο, όπου διαπιστώθηκε η  μεγάλη πρόοδος των εργασιών, νωρίτερα  από το υπάρχον χρονοδιάγραμμα.

Υλοποιήθηκε η πρότασή του για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο στην Ηλεία

Για την υλοποίηση του σπουδαίου αυτού εγχειρήματος, ο βουλευτής Ηλείας είχε κατά σειρά αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα, για προώθηση των διαδικασιών που αφορούσαν  το Νομό, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη,  από τον οποίο έγινε αποδεκτή η πρότασή του για την ένταξη της Ηλείας ανάμεσα στα 10 Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια σε όλη την Ελλάδα, με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη και  τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά,  μετά την ανάδειξη αναδόχου για την εκπόνηση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου, που θα αλλάξει καθοριστικά το Παραλιακό Μέτωπο του Νομού.

Χορηγήθηκε  άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου στην περιοχή του Λιμένα Κυλλήνης

Μετά από  σειρά επαφών του προκειμένου να καταστεί εφικτή η ίδρυση και λειτουργία του υδατοδρομίου στην Κυλλήνη, το Υπουργείο Υποδομών έδωσε το ‘πράσινο φως’ για την ίδρυση και λειτουργία του υδατοδρομίου, μετά την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που συνυπογράφουν ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος γα τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης και ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ήταν μοναδικός ομιλητής της Ν.Δ.  για τη σημαντική Αμυντική  Συμφωνία Ελλάδας- Γαλλίας

«Η συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης με τη Γαλλία είναι μια κορυφαία στιγμή για τη χώρα μας, ιστορική θα έλεγα. Σε αυτή λοιπόν την κρίσιμη απόφαση για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας ας λειτουργήσουμε με ομόνοια και ομοψυχία. Γιατί πέρα και πάνω από όλα προέχει το συμφέρον της χώρας μας» ανέφερε  ως μοναδικός ομιλητής της πλειοψηφίας για την κύρωση της Αμυντικής Συμφωνίας της Ελλάδας με τη Γαλλία.