Βασίλης Κοντογιαννόπουλος: Στρατεύομαι με τον Κυρ. Μητσοτάκη για την Ηλεία και την Ελλάδα 

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του στην OΡΤ, ο πρώην Υπουργός, κ. Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, μίλησε για τη συμμετοχή του στις προσεχείς εκλογές με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ηλεία, τους λόγους που την υπαγόρευσαν και τους στόχους της νέας τετραετίας για την Ηλεία, την Ελλάδα και την Πολιτική.

Ο κ. Κοντογιαννόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε:

Την απόφαση να συμμετάσχω στις επικείμενες εκλογές δεν την πήρα μόνος. Την πήρα μαζί με τον Πρωθυπουργό. Προφανώς γιατί έκρινε ότι σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία οι γνώσεις και η εμπειρία μου είναι χρήσιμες.

Επιστρέφω στη μαχόμενη πολιτική. Γιατί από την πραγματική πολιτική δεν έφυγα ποτέ. Ήμουν συνεχώς παρών με ομιλίες, συνεντεύξεις και άρθρα, στον αθηναϊκό και επαρχιακό τύπο.

Και στην Ηλεία ήμουν πάντοτε παρών. Όχι ως πολιτικός αλλά ως πολίτης. Γιατί εδώ είναι οι ρίζες μου και οι φίλοι μου.

Ο βασικός λόγος που υπαγόρευσε τη συμμετοχή μου σε αυτές τις εκλογές είναι η ανάγκη που αισθάνομαι να εκπληρώσω την οφειλή που νιώθω ότι έχω απέναντι στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Ηλεία και τη νέα γενιά. Μια γενιά που στα δύσκολα χρόνια που περνά με χρεοκοπίες, πανδημίες, κρίσεις, πρέπει να βρει το δρόμο για δημιουργία και προκοπή, μέσα σε συνθήκες ίσων ευκαιριών και αξιοκρατίας.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τις προτεραιότητες που θέτει για την προσεχή 4ετία, ο πρώην Υπουργός τόνισε:

Μείζων προτεραιότητα είναι η οικονομική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της Ηλείας με την ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, προς όφελος όλων των Ηλείων και ιδίως της νέας γενιάς. Ως Υπουργός Βιομηχανίας είχα καταρτίσει σχετική μελέτη που εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρη. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός “διαΝΕΟσις” έχει αναλάβει την εκπόνηση μιας ολιστικής μελέτης ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της Ηλείας που θα παραδοθεί στο τέλος του χρόνου. Πιστεύω ότι θα έχουμε δύο πολύτιμα εργαλεία για να επιδιώξουμε και να πετύχουμε τη σύνδεση της Ηλείας με την ευρύτερη αναπτυξιακή προσπάθεια της Πελοποννήσου που πρόσφατα εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στην Πάτρα και την Τρίπολη. Και συνέχισε:

Θα ήθελα να αναφερθώ και σε ένα άλλο στόχο για τον οποίο αγωνίζομαι, εδώ και πολλά χρόνια. Τη διαμόρφωση μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Πολιτική και τους πολίτες. Την πολιτική διαπερνά εδώ και αρκετά χρόνια μια βαθιά κρίση αξιών με συνέπεια την απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών. Η κατάσταση αυτή συνιστά απειλή για τη χώρα και τη Δημοκρατία. Ανήκω στη γενιά της Μεταπολίτευσης που αποκατέστησε τη Δημοκρατία και εξασφάλισε εδώ και 50 χρόνια στον ελληνικό λαό τη δημοκρατική και πολιτική ομαλότητα. Οι πολίτες αντιμετώπιζαν τους πολιτικούς με σεβασμό και εμπιστοσύνη. Για να ξαναβρούμε τον ενάρετο κύκλο της πολιτικής απαιτείται βαθιά μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος. Αλλά για αυτή θα μιλήσουμε σε άλλη ευκαιρία.

Ο πρώην Υπουργός κατέληξε αναφερόμενος στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση που επίκειται τονίζοντας:

Στην πολιτική μου διαδρομή πιστεύω ότι πολιτεύτηκα με πυξίδα την ηθική της ευθύνης. Μου τη δίδαξαν ο πατέρας μου και ο ιδρυτής της Ν.Δ. που με ενέπλεξε στην περιπέτεια της πολιτικής. Ο Κων/νος Καραμανλής. Μου δίδαξαν ότι στην πολιτική μπαίνεις για να προσφέρεις. Όχι για να σου προσφέρει. Στις πολιτικές τους υποθήκες παραμένω προσηλωμένος.

Σήμερα, συνεχίζω με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Έναν ηγέτη που γνωρίζω από τα παιδικά του χρόνια. Με εκφράζει και τον εμπιστεύομαι. Πεποίθησή μου είναι ότι η Ελλάδα διαθέτει σήμερα έναν ηγέτη ικανό να την οδηγήσει στην πρόοδο και την ευημερία. Υπό την ηγεσία του θα δώσουμε όλοι μαζί την κρίσιμη εκλογική μάχη για να συνεχίσουν οι Έλληνες πολίτες να απολαμβάνουν τα αγαθά της δημοκρατίας και της προόδου σε όλους τους τομείς. Με ενότητα, εθνική αυτοπεποίθηση ασφάλεια και αλληλεγγύη. Για να μη γυρίσει η Ελλάδα πίσω στο διχασμό, το μηδενισμό και τον αναχρονισμό. Η φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη της ΝΔ το εγγυάται.