Β. Στίγκας: Τα νοσοκομεία είναι χωρίς πόρους, προσωπικό και τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό

«Ωραίες στα λόγια οι προτάσεις του πρωθυπουργού για τη δημόσια διοίκηση και τις θέσεις των επικεφαλής μέσω ΑΣΕΠ. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ικανοποιητική λύση, γιατί δεν σημαίνει πως εάν κάποιος είναι μορφωμένος, αξιόλογος και έχει γνώσεις, μπορεί να κάνει για διοικητική θέση. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ. Τα νοσοκομεία είναι χωρίς πόρους, προσωπικό και τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό», υποστήριξε ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας, στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για το «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις».

Ο κ. Στίγκας προσέθεσε για το σχέδιο νόμου: «Και εάν υποθέσουμε ότι κάποιος πραγματικά μπορεί να τα καταφέρει, ξέρουμε πολύ καλά ποια θα είναι η κατάληξή του. Να αντικατασταθεί από την επόμενη κυβέρνηση. Η δική μας θέση είναι ότι θα έπρεπε να υπάρχουν προτάσεις και από τα άλλα κόμματα. Όταν ακούγονται απόψεις, όλο και κάτι εποικοδομητικό μπορεί να προκύψει. Πιστεύουμε, επίσης, στη σύσταση μιας μικτής επιτροπής η οποία θα μπορεί να αξιολογεί τις δυνατότητες και τα προσόντα ενός εν δυνάμει διοικητικού στελέχους».

Όσον αφορά δημοσιεύματα σχετικά με το γεγονός ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, κάλεσε έντεκα βουλευτές να δώσουν εξηγήσεις για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Είναι ανεπίτρεπτο να κατασκευάζονται δημοσιεύματα από υποτιθέμενους έγκυρους δημοσιογράφους εφημερίδων οι οποίοι με ανακριβή ή ψευδή στοιχεία παραπληροφορούν τον ελληνικό λαό. Δημοσίευμα – μύθευμα αναφέρει ότι δύο καταθέσεις μου στην Εισαγγελία παρουσιάζουν διαφορές, καθώς η δεύτερη έγινε αφότου, τάχα μου, τα βρήκα με τους βουλευτές. Η δεύτερη κατάθεσή μου ήταν συμπληρωματική της πρώτης με ουδεμία διαφοροποίηση. Είναι άλλωστε γνωστές οι δηλώσεις Σκουρλέτη για τα δολοφονικά τρολ και τα fake news που σπιλώνουν ανθρώπους, ιδέες και συνειδήσεις παραπληροφορώντας τον ελληνικό λαό. Το Γραφείο Τύπου του κόμματος είναι στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε διευκρίνιση. Αλλιώς θα αναγκαστούμε προκειμένου να υπερασπίσουμε το δίκιο μας να καταφύγουμε στη δικαιοσύνη».

Ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» αναφέρθηκε και στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, τονίζοντας: «Με θλίψη διαπιστώνω ότι έχουν περάσει οκτώ μήνες και η υπόθεση δεν φαίνεται να έχει προχωρήσει καθόλου. Μέχρι σήμερα δεν έχει συγκροτηθεί ουδεμία εξεταστική επιτροπή ώστε να διεξαχθεί έρευνα σε βάθος. Εμείς, οι “Σπαρτιάτες”, αποστείλαμε επιστολή σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά μας, τόσο για την αποσιώπηση του γεγονότος όσο και για την έλλειψη δραστικών μέτρων από την κυβέρνηση για το τραγικό δυστύχημα. Οφείλουμε να γίνουμε αρωγοί για να λάμψει η αλήθεια και να δικαιωθούν οι ψυχές των 57 αθώων θυμάτων του τραγικού αυτού δυστυχήματος».

Παράλληλα, ο κ. Στίγκας ζήτησε την ομόφωνη καταδίκη από όλα τα κόμματα της Βουλής για την τρομοκρατική επίθεση, όπως ανέφερε, στην οικία του βουλευτή των «Σπαρτιατών», Ιωάννη Δημητροκάλλη, ενώ, τέλος, σημείωσε ότι «σήμερα κλείνουν δέκα χρόνια από το τραγικό γεγονός που δύο παιδιά έπεσαν νεκρά, στη λεωφόρο Ηρακλείου, από τις σφαίρες δολοφόνων, οι οποίοι δεν έχουν βρεθεί έως σήμερα».