Δήμος Ήλιδας:Ξεκινά η κατασκευή εξωτερικού υδραγωγείου Χαβαρόβρυσης-Γερακίου

Με το μεγάλο έργο: «Κατασκευή εξωτερικού υδραγωγείου από την δεξαμενή Χαβαρόβρυσης μέχρι την δεξαμενή Γερακίου», που αγγίζει τα 5 εκ. ευρώ, ολοκληρώνεται στο σύνολό του το έργο υδροδότησης στον Δήμο Ήλιδας από το διυλιστήριο στην λίμνη Πηνειού, που εξασφαλίζει καθαρό πόσιμο νερό σε όλα τα νοικοκυριά.

Το μεσημέρι της Τρίτης ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου με τον εκπρόσωπο της εταιρείας «ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΤΕ» κ. Κώστα Δηλάρη και άμεσα ξεκινά η κατασκευή του, με χρόνο περαίωσης τους 18 μήνες ωστόσο η ανάδοχος εταιρεία θα επιταχύνει ρυθμούς ώστε η παράδοση να γίνει πολύ νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

“Παρελθόν ο παλιός αγωγός”

«Πρόκειται για ένα έργο που έχει σχεδιαστεί περισσότερο από μία δεκαετία, συγχρόνως με την κατασκευή του διυλιστηρίου, και αφορά στην αντικατάσταση του παλιού αγωγού με καινούργιο, από τα πλέον σύγχρονα υλικά, μήκους δέκα και πλέον χιλιομέτρων. Αφορά ουσιαστικά στην σύνδεση από την δεξαμενή της Χαβαρόβρυσης με τη νέα δεξαμενή του Γερακίου και πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι ήδη ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση του αγωγού από την δεξαμενή του Γερακίου έως τον υδατόπυργο της Αμαλιάδας» σημείωσε ο κ. Λυμπέρης, ενώ αναφορικά με το έργο τόνισε:

«Με αυτό το έργο γίνεται πλέον πράξη η δέσμευση- εξαγγελία για καθαρό, υγιεινό, πόσιμο νερό σε όλη την έκταση της Δημοτικής Ενότητας Αμαλιάδας και στα μισά περίπου χωριά της Δημοτικής Ενότητας Πηνείας. Και το επισημαίνουμε αυτό γιατί θα σταματήσουν οι συχνές βλάβες στον παλιό, φθαρμένο αγωγό Κακοταρίου, γιατί θα σταματήσει η πρόσληψη του νερού του Κακοταρίου με το νερό του διυλιστηρίου και γιατί με τις υπόλοιπες εργολαβίες που γίνονται θα υπάρχει πλήρης έλεγχος όλου του δικτύου από το διυλιστήριο μέχρι την βρύση του κάθε νοικοκυριού».

“Συνεχείς αναλύσεις

 πιστοποιούν την ποιότητα”

Ειδική αναφορά έκανε ο Δήμαρχος Ήλιδας και στο θέμα του ελέγχου και των αναλύσεων του νερού:

«Οι χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις γίνονται καθημερινά στο εργαστήριο του διυλιστηρίου και κάθε δέκα ημέρες από το Γενικό Χημείο του κράτους. Ήδη εδώ και μήνες στις βρύσες μας έρχεται καθαρό, υγιεινό νερό από το διυλιστήριο και με το έργο αυτό, ο προϋπολογισμός του οποίου αγγίζει περίπου τα 5 εκ. ευρώ, κλείνει ολοκληρωμένα πλέον και η τελευταία εκκρεμότητα αντικατάστασης του σαθρού αγωγού».

“Αίσιο τέλος”

Φυσικά ο κ. Λυμπέρης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για αυτή την θετική εξέλιξη, σε ένα έργο που οραματίστηκε, σχεδίασε, προχώρησε στην κατασκευή του και δικαιώνεται με την ολοκλήρωσή του:

«Στον τομέα της ύδρευσης, το ευαίσθητο αυτό κομμάτι, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το αίσιο τέλος της ολοκληρωμένης παρέμβασης και λύσης».

“Νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα”

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για τον χρόνο περαίωσης του έργου εμφανίστηκε ο κ. Δηλάρης, ο οποίος ανέφερε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και θα εκτελεστούν νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και παράδοσης που είναι οι 18 μήνες. Σημείωσε δε ότι η σωλήνα που θα τοποθετηθεί για τον αγωγό θα είναι από ελατόχυτο χυτοσίδηρο, με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές για πόσιμο νερό.