Δήμος Ζαχάρως: Χωρίς εκπλήξεις η ανακοίνωση των νέων αντιδημάρχων

Οι αποφάσεις του Κώστα Αλεξανδρόπουλου και για αλλαγές σε αρμοδιότητες

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος, προχώρησε σε περιορισμένης έκτασης αλλαγές στις θέσεις των Αντιδημάρχων, καθώς & σε μεταβίβαση αρμοδιοτήτων. Να σημειωθεί ότι στον Δήμο Ζαχάρως μπορεί να ορισθούν τέσσερις (4) έμμισθοι Αντιδήμαρχοι και ένας (1) άμισθος Αντιδήμαρχος.

Συγκεκριμένα παρέμειναν ως έμμισθοι αντιδήμαρχοι οι κ.κ. Αλεξανδρόπουλος Φώτιος, Βλάχος Χρήστος, Καλογερόπουλος Φώτιος και Σκαλτσά Δήμητρα, ενώ ως άμισθος αντιδήμαρχος ανακοινώθηκε η κα Λαμπροπούλου Νικολία που ουσιαστικά πήρε την θέση του κ. Αναστασόπουλου Κωνσταντίνου.

Αναλυτικά :

Ο δήμαρχος κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος ορίζει τους κατωτέρω δημοτικούς συμβούλους ως Αντιδημάρχους του Δήμου Ζαχάρως, με θητεία από 10-3-2023 μέχρι 31-12-2023, εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, και τους μεταβιβάζει αρμοδιότητες ως εξής:

Τον κ. Αλεξανδρόπουλο Φώτιο του Αθανασίου έμμισθος, καθ’ ύλην Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών και του μεταβιβάζει μεταξύ άλλων τις παρακάτω αρμοδιότητες:

1.Την εποπτεία και ευθύνη των οικονομικών και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου και συγκεκριμένα των: Προσόδων, ΤΑΠ και Τελών Καθαριότητας-Φωτισμού, Ελέγχου, Δημοτικής Περιουσίας κ.α.

Την έγκριση των δαπανών και τη διάθεση όλων των εγγεγραμμένων στον προϋπολογισμό πιστώσεων, συμπεριλαμβανομένων των πιστώσεων που εγγράφονται σε αυτόν με αναμόρφωση, με την έκδοση της σχετικής απόφασης ανάληψης υποχρέωσης.

Την ευθύνη της Συντήρησης και Επισκευής Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, και Διαχείρισης Υλικών, Καυσίμων, ανταλλακτικών μηχανολογικού εξοπλισμού.

Καταστημάτων, επιχειρήσεων και εμπορίου.

Την κ. Λαμπροπούλου Νικολία του Κωνσταντίνου, άμισθη καθ’ ύλην Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών και της μεταβιβάζει μεταξύ άλλων τις παρακάτω αρμοδιότητες:

Διοικητικών θεμάτων και ιδίως:

– την εποπτεία και ευθύνη των Διοικητικών Υπηρεσιών και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου και συγκεκριμένα των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών.

Συμβάλλει στη διαδικασία τέλεσης των πολιτικών γάμων, μεριμνώντας για τον χώρο τέλεσής όπως και διατηρώντας και ενημερώνοντας το ημερολογιακό πρόγραμμα όπως σε συνεργασία με το Γραφείο Ληξιαρχείου.

Τον κ. Βλάχο Χρήστο του Σπυρίδωνα, έμμισθο, καθ’ ύλην Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας, Γραφείου Κίνησης (Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων) και Πολιτικής Προστασίας και του μεταβιβάζει μεταξύ άλλων τις παρακάτω αρμοδιότητες:

Τεχνικών Έργων (εκτός ύδρευσης αποχέτευσης) και ιδίως, την εποπτεία και ευθύνη των Τεχνικών Υπηρεσιών και των αντίστοιχων Οργανικών μονάδων του Δήμου.

Την εποπτεία και ευθύνη του Πολεοδομικού Σχεδιασμού και των αντίστοιχων Οργανικών μονάδων του Δήμου.

Θέματα συγκοινωνιών και κυκλοφορίας

Κτιριακά έργα

Υδραυλικά και εγγειοβελτιωτικά έργα

Θέματα εγκαταστάσεων και αδειοδοτήσεων

Αναθεώρηση και οικοδόμηση οικοδομικών αδειών.

Έλεγχο κατασκευής αυθαίρετων κτισμάτων και επιβολής προστίμων.

Τον κ. Καλογερόπουλο Φώτιο του Θεοδώρου, έμμισθο, καθ’ ύλην Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και του μεταβιβάζει μεταξύ άλλων τις παρακάτω αρμοδιότητες:

Τη μελέτη την οργάνωση και λειτουργία του συστήματος συλλογής και μεταφοράς και την μέριμνα για την έκδοση της προβλεπόμενης άδειας συλλογής και μεταφοράς.

Τη μελέτη και την εισήγηση των τεχνικών προδιαγραφών και των αναγκαίων ποσοτήτων των κάθε είδους τεχνικών μέσων και υλικών που απαιτούνται για την αποτελεσματική και αποδοτική εκτέλεση των παραπάνω λειτουργιών.

Την διαμόρφωση των κατάλληλων προγραμμάτων για την διενέργεια των εργασιών καθαριότητας.

Την ευθύνη της Υπηρεσίας Πρασίνου.

Την κα Σκαλτσά Δήμητρα του Ευσταθίου, έμμισθη, καθ’ ύλην αρμόδια Αντιδήμαρχο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής και της μεταβιβάζει μεταξύ άλλων τις παρακάτω αρμοδιότητες:

Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων:  Αρμοδιότητες Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού.

Αρμοδιότητες σε θέματα Πολιτισμού και Νέας Γενιάς

Σχεδιάζει, εισηγείται και μεριμνά για την εφαρμογή πολιτικών, προγραμμάτων και δράσεων στον τομέα του πολιτισμού για την προστασία του τοπικού πολιτισμού, την προβολή των πολιτιστικών αγαθών και των πολιτιστικών έργων που παράγονται σε τοπικό επίπεδο.

Αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.

Αρμοδιότητες Αυτοτελούς Γραφείου Παιδικού Σταθμού Ζαχάρως.

Της Λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας.

Τις δράσεις για τα αδέσποτα ζώα.

Τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κου Αλεξανδρόπουλου Φωτίου όταν απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί η Αντιδήμαρχος κ. Λαμπροπούλου Νικολία.

 Τις αρμοδιότητες της Αντιδημάρχου κ. Λαμπροπούλου Νικολίας όταν απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Αλεξανδρόπουλος Φώτιος

Τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ. Καλογερόπουλου Φωτίου όταν απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Βλάχος Χρήστος.

Τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ. Βλάχου Χρήστου όταν απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί o Αντιδήμαρχος κ. Αλεξανδρόπουλος Φώτιος.

Τις αρμοδιότητες της Αντιδημάρχου κ. Σκαλτσά Δήμητρας όταν απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Καλογερόπουλος Φώτιος.

Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί η Αντιδήμαρχος κ. Σκαλτσά Δήμητρα που αναπληρώνει τον Δήμαρχο.

Τη διαχείριση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και των εν γένει θεμάτων που συνδέονται με χρηματοδοτήσεις στα πλαίσια προγραμμάτων χρηματοδότησης είναι αρμοδιότητα την οποία θα ασκήσει ο ίδιος ο Δήμαρχος.