Δημήτρης Νικολακόπουλος: Οι στιγμές μέσα στον χρόνο

????????????????????????????????????

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ

Ο Δημήτρης Νικολακόπουλος γεννήθηκε το 1981 στον Πύργο Ηλείας όπου και ολοκλήρωσε την σχολική του εκπαίδευση. Είναι πτυχιούχος της πανεπιστημιακής σχολής φυσικοθεραπείας του Βουκουρεστίου από την οποία αποφοίτησε το 2003. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του έκανε την πρακτική του άσκηση στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου Πατρών για ένα χρόνο. Στην συνέχεια εργάστηκε για αρκετά χρόνια στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Πύργου. Από το 2010 και μέχρι σήμερα ασκεί το επάγγελμα του φυσικοθεραπευτή στο ιδιωτικό του εργαστήριο στον Πύργο. Δίδαξε ως καθηγητής στο δημόσιο ΙΕΚ Πύργου στο διετή κύκλο σπουδών μαθήματα της ειδικότητας του. Παρακολούθησε για πολλά χρόνια επιστημονικά συνέδρια και συμμετείχε σε αρκετές διημερίδας και σεμινάρια γύρω από τις επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα της φυσικοθεραπείας. Παρέχει επί χρόνια τις υπηρεσίες του ως φυσικοθεραπευτής στις ομάδες της Ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων (Ε.Π.Σ.) Ηλείας. Ήταν επί σειρά ετών φυσικοθεραπευτής στην ιστορική ομάδα ποδοσφαίρου του νόμου, τον Πανηλειακό και στην ομάδα μπάσκετ της Αμαλιάδας Κόροιβος. Είναι ακόμα, φυσικοθεραπευτής σε πολλά σωματεία του νομού. Μιλάει την αγγλική και ρουμανική γλώσσα. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Ρέβελου, επίσης φυσικοθεραπεύτρια και έχουν δύο κόρες.

  1. Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ

Ξεκίνησε η ενασχόληση με τον αθλητισμό

Σε ηλικία πέντε ετών έγινε η πρώτη του επαφή με τον μαγικό και υπέροχο κόσμο του αθλητισμού, όταν συνοδευόμενος από τον πατέρα του αντίκρισε για πρώτη φορά το κολυμβητήριο Πύργου και άρχισε μαθήματα κολύμβησης μέσω του ΝΟΠ Πύργου. Εκ τότε ακολούθησαν πολλά αθλήματα και πολλοί σύλλογοι, όπως μπάσκετ, στίβος, ποδόσφαιρο, τένις γνωρίζοντας εκ των έσω και βαθέως τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αφομοιώνοντας τα πολλαπλά οφέλη της ενασχόλησης με αυτόν.

Πήρε την απόφαση για σπουδές σε συναφές αντικείμενο με τον αθλητισμό

Ήταν στα 17 του χρόνια, όταν ο Δημήτρης Νικολακόπουλος πήρε μια πραγματικά γενναία απόφαση για σπουδές στο εξωτερικό συναφής με τον αθλητισμό, έχοντας ως στόχο και ως σκοπό να συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στο αντικείμενο αυτό, μέσω της Πανεπιστημιακής Σχολής Φυσικοθεραπείας Βουκουρεστίου, ζώντας και γνωρίζοντας έναν διαφορετικό βαλκανικό λαό. Ολοκληρώνοντας τον κύκλο σπουδών μου το 2003, μετά από μια πραγματικά υπέροχη τετραετία, που του προσέφερε τις γνώσεις, την εμπειρία αλλά και τον έναυσμα για την επαγγελματική του πορεία που ακολούθησε και συνεχίζεται έως σήμερα.

Αποκαταστάθηκε επαγγελματικά

Το Μάιο του 2011 μετά από μια δωδεκάμηνη πρακτική άσκηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο Πατρών και μια τετραετία ως εργαζόμενος φυσικοθεραπευτής στο ΚΕΚΥΚΙΑΜΕΑ (ΚΕΦΙΑΠ) Ηλείας, πήρε την απόφαση να δημιουργήσει το δικό του εργαστήριο φυσικοθεραπείας στον Πύργο και μέσω αυτού να προσφέρει τις γνώσεις του στους ασθενείς. Από δική του επιλογή έδωσε περισσότερη έμφαση στις μυοσκελετικές παθήσεις και αυτό τον έφερε πιο κοντά σε συνεργασίας με  αρκετούς ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους και αθλητές του τόπου, πολλοί εκ των οποίων είναι πανελληνίως γνωστοί από την παρουσία τους σε μεγάλες κατηγορίες του ελληνικού αθλητισμού, όπως  ο Πανηλειακός και ο Κόροιβος Αμαλιάδας. Έως και σήμερα, ο Δημήτρης Νικολακόπουλος είναι ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και εργαστηριούχος φυσικοθεραπευτής και μετά από δώδεκα χρόνια, δηλώνει πλήρως ικανοποιημένος από την προσωπική του επιλογή στην επαγγελματική του πορεία.

Εμφανίστηκε το μικρόβιο της πολιτικής στη ζωή του

Ζώντας μέσα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον, το οποίο είχε έντονη πολιτική παρουσία και δραστηριότητα, αφού ο πατέρας του Γιώργος Νικολακόπουλος διένυσε μια μεγάλη πολιτική διαδρομή στην τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και στην κεντρική πολιτική σκηνή, από τα παιδικά του χρόνια θυμάται τον εαυτό του παρών σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις και πολλές πολιτικές συζητήσεις, οι οποίες ενδόμυχα του δημιούργησαν μια έντονη επιθυμία ενασχόλησης με την πολιτική, η οποία όπως λέει ο ίδιος άργησε αρκετά, αλλά μάλλον εκ του αποτελέσματος άξιζε τον κόπο, αφού στις εκλογές του 2019 τάχθηκε δίπλα στον τότε υποψήφιο και σημερινό Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη. Μετά την εκλογική διαδικασία, για την οποία ευχαριστεί για άλλη μια φορά τους Ηλείους πολίτες για την εκτίμηση και την προτίμηση στο πρόσωπό του, καθώς και την οικογένειά του, ο  Δημήτρης Νικολακόπουλος κατέλαβε μια άκρως τιμητική για αυτόν θέση.

Ανέλαβε καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Ολυμπισμού και Εθελοντισμού

Τον Σεπτέμβριο του 2020 θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η Αντιπεριφέρεια Αθλητισμού, Ολυμπισμού και Εθελοντισμού, της οποίας ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης του έκανε την τιμή να προΐσταται. Από τότε και στο εξής η Περιφέρεια έχει να επιδείξει σημαντικές διοργανώσεις και συνδιοργανώσεις πανελληνίου και διεθνούς βεληνεκούς και ενδιαφέροντος. Όμως, η πιο σημαντική επιτυχία που πιστώνεται μετά από προσπάθεια όλων, σύμφωνα με το Δημήτρη Νικολακόπουλο είναι η σχέση που έχει αναπτυχθεί με το σύνολο σχεδόν των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, τα οποία την τελευταία τριετία έχουν αντιληφθεί ότι ένας φορέας (που βάσει του νομοθετικού πλαισίου της χώρας δεν έχει κάθε αυτού αρμοδιότητες με τα ερασιτεχνικά σωματεία) είναι δίπλα τους σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα και προσπαθεί να δώσει λύσεις με μοναδικό γνώμονα την ουσιαστική αθλητική ανάπτυξη του τόπου και τη μετάβαση στην επόμενη ημέρα του αθλητισμού.