Δημήτρης Παπαστεργίου: Οι στιγμές μέσα στον χρόνο

(EUROKINISSI)

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1973, όπου και τελείωσε το Λύκειο.

Σπούδασε Ηλ. Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ στο ΕΜΠ από επιλογή και αγάπη για την ηλεκτρονική και τον προγραμματισμό.

Παράλληλα ασχολήθηκε ιδιωτικά με τη μελέτη και κατασκευή ενεργειακών έργων.

Ο δρόμος της συμμετοχής είναι μονόδρομος αν θέλουμε να αλλάξουμε τις ζωές μας υποστήριζε πάντα, γι’ αυτό από τα 29 του χρόνια συμμετέχει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από διάφορες θέσεις.

Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ…

Εκλέγεται Δήμαρχος Τρικκαίων και η ΚΕΔΕ

Το 2014 και το 2019, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Επανεκκίνηση Τώρα», εκλέχθηκε Δήμαρχος Τρικκαίων, ενώ το 2019 οι συνάδελφοί του, τον εξέλεξαν πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Σταθμοί στην αυτοδιοικητική του πορεία είναι οι πρωτοβουλίες που πήρε για το city branding των Τρικάλων, η δημιουργία μιας smart city, η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, η διαχείριση του προσφυγικού, η αλλαγή της νοοτροπίας στον Δήμο.

Στόχος του είναι να δημιουργήσει πραγματικά έξυπνες και βιώσιμες πόλεις, με ισχυρούς και σύγχρονους Δήμους.

Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ…

Έγινε Ραδιοφωνικός Παραγωγός

Η σχέση ζωής με το ραδιόφωνο και τη μουσική. Το 1991 συμμετείχε στο ξεκίνημα του Hot Mix 88, ενώ το 2001 μετά τη στρατιωτική του θητεία έστησε μαζί με άλλους τον «Άνεμο 92».

Διατηρεί δυνατούς δεσμούς με την τεχνολογία και το διαδίκτυο.

Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ…

Διεκδικούσε το ΤΕΦΑΑ…

Κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων ασχολήθηκε με τα μαθητικά συμβούλια. Συμμετείχε στην επιτροπή διεκδίκησης του ΤΕΦΑΑ καθώς και σε άλλες μαθητικές κινητοποιήσεις. To 1991 αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο Τρικάλων. Την ίδια χρονιά πέρασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ, ενώ παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα δημοσιογραφίας σε σχολή της Αθήνας.

(ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑΡΕΚΙΑΝ/EUROKINISSI)

Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ…

Μπαίνει στον χώρο Ανανεώσιμων Πηγών

Το 2007 εισήλθε στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Είναι συνιδιοκτήτης της εταιρείας Green Project, η οποία έχει κατασκευάσει πάνω από 230 φωτοβολταϊκά πάρκα στην Κεντρική Ελλάδα.

Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ…

Η πορεία ζωής γίνεται τρόπος της… ζωής του

Είναι υπέρ του ποδηλάτου γι’ αυτό εδώ και πολλά χρόνια μετακινείται με αυτό. Έχει κάνει απλό και αλλαγμένο από τα συνηθισμένα πρότυπα τον τρόπο ζωής του.

Έκτακτη Συνάντηση Δημάρχων από την ΚΕΔΕ, την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022. Στην συνάντηση συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην οικονομική βιωσιμότητα και την αποτελεσματική λειτουργία των Δήμων, υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων, που διαμορφώθηκαν από την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους αλλά και τις συνέπειες που προκαλεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, και επηρεάζουν και τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας. (ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI)

Είναι κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα και στον στόχο και τις πρακτικές αναβάθμισης της ζωής των συμπολιτών του στα πανέμορφα Τρίκαλα.

Παντρεμένος με την Πολιτικό Μηχανικό Σούλα Μπράκη με την οποία έχει τρία παιδιά.