Δυναμικό κάλεσμα για συμπόρευση με το ΚΚΕ από τον Πύργο

Του Γιάννη Τσουκαλά

Δυναμικό κάλεσμα για συμπόρευση με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάς στις εκλογές τις 21ης Μαΐου έκανε χθες από την κεντρική Πλατεία Πύργου ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας,  κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης.

«Ούτε δεκαήμερο δεν έμεινε μέχρι τις κάλπες της μεθεπόμενης Κυριακής. Μεγάλο αγώνα, δίνουμε, ως ΚΚΕ ,με το παρδαλό πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου, τα κόμματά του, μεγαλύτερα ή μικρότερα , και με τα συμφέροντα που εκπροσωπούν. Μόνοι τους και όλοι μας, όπως λέει και το σύνθημά μας. Το τι θα βγάλουν οι κάλπες, ενδιαφέρει τους πάντες, όμως, για μας και τον εργατικό λαϊκό κόσμο το μέγα ερώτημα είναι το αν η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, θα’χει να κάνει με ένα πιο γερό ΚΚΕ, κι αν το εργατικό λαϊκό κίνημα αποκτήσει νέα φτερά στα πόδια του» ανέφερε αρχικά  ο κ. Τζαβάρας, προσθέτοντας πως ένα καλό για το ΚΚΕ και το λαό αποτέλεσμα, θα επιδράσει θετικά και στις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις που υπάρξουν μέχρι του χρόνου την άνοιξη και στις δημοτικές εκλογές του φθινόπωρο.

Αναφερόμενος στις πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, το μέλος της γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε πως «η ΝΔ και η αντιλαϊκή κυβέρνησή της έφερε τον κόσμο στο “αμήν” , και οπωσδήποτε πρέπει να καταδικαστεί στις κάλπες, .Αλλά αυτή η καταδίκη πρέπει να’ ναι σίγουρη και να πιάσει τόπο , κι αυτό δεν γίνεται με το να την εισπράξουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που μπορεί , τώρα , να “παίρνουν πόζα” για φιλολαϊκοί , όμως , έχουν πολύ αμαρτωλό παρελθόν, έχουν κυβερνήσει κι είναι κι αυτοί συνένοχοι για όσα τραβάει σήμερα η εργατική λαϊκή οικογένεια . Η ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ , και από κοντά οι υπόλοιποι , όσοι δουλεύουν για το σύστημα και δίνουν σ’αυτό αναφορά και λογαριασμό, “ράβουν κουστούμι” για το λαό με νέες ακόμα πιο αντιλαϊκές πολιτικές , παζαρεύοντας από τα τώρα τέτοιες συμπράξεις και κυβερνήσεις , επιδιώκοντας να υφαρπάξουν ,γι’ αυτό ,τη λαϊκή ψήφο και έγκριση». Επίθεση εξαπέλυσε και κατά του ΜέΡΑ 25 και του Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας πως «ζέσταινε σημαντικά υπουργικά έδρανα επί ΣΥΡΙΖΑ, δίπλα – δίπλα με τους υπουργούς της ακροδεξιάς , σε μια κυβέρνηση που φόρτωσε το λαό και με το δικό της μνημόνιο, πού ‘λεγε ότι το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο ήταν καλά κατά το 70% , και που για το τρίτο , το συριζαίικο , έδινε το πράσινο φως στη διαπραγμάτευση Τσακαλώτου»

Όσον αφορά την Ηλεία, ο κ. Τζαβάρας σημείωσε ότι στο νομό τα τελευταία χρόνια, συγκεντρώνεται μια πείρα που η αξιολόγηση της συνηγορεί υπέρ της αποφασιστικής στήριξης του ΚΚΕ και στις εκλογές.

Ενδεικτικά είπε πως είναι ανάγκη για ισχυρό φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στην ευρύτερη περιοχή με ψυχή το ΚΚΕ , γιατί «μια ολόκληρη αλυσίδα από δομές και εγκαταστάσεις ( Ανδραβίδα, Άραξος κ.α.) υπάρχουσες και σχεδιαζόμενες , προσφέρουν γην και ύδωρ στους παγκόσμιους δολοφόνους και μας εμπλέκουν σε επικίνδυνες εξελίξεις και συνέπειες».

Είναι , επίσης ,όπως είπε ο Δημήτρης Τζαβάρας,  οι οικονομικές εξελίξεις, και οι τοπικές , ένα έδαφος-φωτιά πού οξύνει το σύνολο των εργατικών λαϊκών προβλημάτων , και στην Ηλεία, με επιπτώσεις εις βάρος της πλειοψηφίας του λαού, των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των άλλων εργαζομένων στον τουρισμό/επισιτισμό, των μικρότερων εμπόρων -βιοτεχνών-επαγγελματιώνν , των μικρομεσαίων αγροκτηνοτρόφων , της μαύρης σταφίδας κ.α., αλλά ,με ορισμένους να κάνουν χρυσές δουλειές (μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού/επισιτισμού, του εμπορίου, της γης κ.α.).   

Αναφορικά με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας υπογράμμισε πως « το ΚΚΕ προτείνει ένα δρόμο αγώνα και σύγκρουσης με το κεφάλαιο και τους διεθνείς συμμάχους του, με έπαθλο μια κοινωνία όπου ο λαός θα’ χει τα κλειδιά στα χέρια του και θα ξεμπερδεύει με την εκμετάλλευση, με τα μέσα παραγωγής κοινωνικοποιημένα , με κεντρικό πανεθνικό σχέδιο, χωρίς αναρχία στην παραγωγή , με αιρετούς και ανακλητούς εκπροσώπους του λαού κι όχι κάθε τόσα χρόνια ο λαός να διαλέγει διαχειριστή των υποθέσεων του κεφαλαίου, με εργατικό έλεγχο και με επωφελείς σχέσεις προς τ’άλλα κράτη . Σε μια τέτοια εξουσία και διακυβέρνηση , το Κόμμα μας , οπωσδήποτε , θα ‘ναι πρωταγωνιστής , όπως σήμερα πρωταγωνιστεί στον αγώνα υπέρ του λαού».

«Είμαι εδώ μαζί σας γιατί το θεωρώ πολιτικά αναγκαίο, γιατί ΕΔΩ είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας: η πλευρά του αγώνα για ισότητα, δικαιοδύνη και αλληλεγγύη! Η άλλη πλευρά είναι η πλευρά της εκμετάλλευσης, της αδικίας, της ψευτιάς, του φόβου και του ρουσφετιού. Είμαι εδώ ανάμεσα στους κομμουνιστές αλλά και σε φίλους από τον χώρο της αριστεράς, που είναι μαζί μας, με το ΚΚΕ, αυτή τη φορά, γιατί καταλαβαίνουμε όλοι ότι στα αστικά κόμματα: ακροδεξιά, δεξιά και σοσιαλδημοκρατικά κεντροδεξιάς φρονιμάδας, που συγκυβερνούν εδώ και χρόνια… γιατί καταλαβαίνουμε και αγανακτούμε ‘’ότι λένε ψέματα πολλά… κι είπαμε εδώ με το ΚΚΕ θα ακούσουμε μόνο αλήθειες…’’. Είμαστε εδώ γιατί δεν μας πείθουν πια, με τις κοκορομαχίες τους ότι ‘’οι ομοιότητές τους είναι τάχαμ διαφορετικότητα…’’ Είμαστε εδώ στο ΚΚΕ, που είναι ο μοναδικός χώρος, που μπορεί και πρέπει να σταθεί κάθε αριστερός άνθρωπος, με τη σιγουριά ότι ο αγώνας και η ψήφος του δεν θα πάει χαμένη… δεν θα ανατραπεί…δ εν θα ξεγελαστεί Γιατί εδώ είναι η πλευρά της συνέπειας και της σταθερότητας των λόγων , των αξιών και των πράξεων…» όπως ανέφερε κατά το χαιρετισμό του ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ΚΚΕ Χρήστος Αθανάσουλας.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και ο υποψήφιος βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος, που έκανε μια μικρή αναφορά στα νικηφόρα αποτελέσματα «Πανσπουδαστικής» στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές και σημείωσε μεταξύ άλλων πως «είμαστε όμως είμαστε  άδω γιατί δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να μείνουμε παθητικοί δεκτές.  Είμαστε άδω γιατί δεν βολευόμαστε με τα ψίχουλα , να ζούμε με τα λίγα, είμαστε εδώ με το ΚΚΕ  για να κάνουμε πιο δυνατό, πιο μαζικό τον αγώνα  για τα δικαιώματα της νέας γενιάς, για τη ζωή που μας αξίζει να ζούμε . Όλοι με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη κάλπη. Να τους τρομάξουμε, να τους στριμώξουμε. Την Κυριακή  21 Μάη έχουμε αγώνα . Η νίκη θα ναι δικιά μας!».

;