Ηλεία: Οι «πρωταθλητές» των συνδυασμών και τα «νούμερα» της κάλπης

Του Γιώργου Μικελόπουλου

Συνολικά 4.275 άτομα θα ζητήσουν την ψήφο των Ηλείων πολιτών στις δημοτικέ εκλογές του Οκτωβρίου

Συνολικά 4.275 άτομα θα ζητήσουν την ψήφο του Ηλείων πολιτών στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Σε ό,τι αφορά τους συνδυασμούς, αυτοί είναι έξι λιγότεροι σε σύγκριση με τις εκλογές του 2019 αφού συνολικά 26 παρατάξεις θα ριχτούν στην μάχη του σταυρού. «Πρωταθλητές» των συνδυασμών αναδείχτηκαν οι δήμοι Πύργου και Ήλιδας με πέντε έκαστος ενώ ακολουθεί ο δήμος Ζαχάρως με τέσσερις. Στους δήμους Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Πηνειού και Ανδραβίδας Κυλλήνης στην κάλπη θα μπουν τρεις συνδυασμοί.

Όπως προκύπτει από τα επιμέρους αριθμητικά δεδομένα, φαίνεται ότι σε ορισμένους δήμους είχαμε αύξηση του ενδιαφέροντας για διεκδίκηση αλλά και εκλογή, ενώ σε άλλους δήμους το ενδιαφέρον μειώθηκε.

Φυσιολογικά, οι περισσότεροι υποψήφιοι βρίσκονται στον δήμο Πύργου, αφού 1185 άνθρωποι θα τεθούν στην κρίση των δημοτών, διαμοιρασμένοι σε πέντε παρατάξεις, τέσσερις λιγότερες από τις εννιά που είχαν κατέβει στις εκλογές του 2019. Τους περισσότερους υποψηφίους τους έχει ο συνδυασμός του νυν δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου (349) και ακολουθεί ο συνδυασμός του Στάθη Καννή με 323 και του Διονύση Μπέλτσου με 297. Η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Χρήστο Αθανάσουλα κατεβαίνει με 112 υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους ενώ ο συνδυασμός του Σπύρου Λιατσή δίνει το «παρών» με 104 υποψηφίους.

Στον δήμο Ήλιδας, υποψήφιοι κατεβαίνουν συνολικά 1005 άνθρωποι σε πέντε παρατάξεις, μία παραπάνω από το 2019. Τους περισσότερους υποψηφίους έχει ο συνδυασμό του νυν δημάρχου Γιάννη Λυμπερη (300) και ακολουθεί ο συνδυασμός του Ανδρέα Παπαδάκου με 248, του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου με 236, και του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου με 116. Η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Βησαρίωνα Πολύδωρο θα κατέβει στις εκλογές με 105 υποψήφιους.

Στην Αρχαία Ολυμπία, 503 συνολικά υποψήφιοι θα δώσουν στις 8 Οκτωβρίου την μάχη του σταυρού εκπροσωπώντας τρεις παρατάξεις, μία λιγότερη από το 2019. Οι περισσότεροι βρίσκονται στον συνδυασμό του του Άρη Παναγιωτόπουλου με τον οποίον κατεβαίνουν υποψήφιοι 240 άτομα ενώ με τον συνδυασμό του νυν δημάρχου Γιώργου Γεωργιόπουλου έχουν θέσει υποψηφιότητα 207 άτομα. Η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με επικεφαλής την Ελένη Τσίγκλα θα λάβει μέρος στις εκλογές με 56 υποψηφίους.

Στον δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων όπου δεν υπάρχει αλλαγή ως προς τους συνδυασμούς που θα δώσουν την μάχη στις 8 Οκτωβρίου σε σχέση με το 2019, υποψήφιοι κατεβαίνουν συνολικά 456 άτομα, μοιρασμένα σε τρεις παρατάξεις. Τους περισσότερους τους συναντάμε στον συνδυασμό του νυν δημάρχου Σάκη Μπαλιούκου (220) ενώ ο Τάκης Δημητρουλόπουλος και ο συνδυασμός του θα λάβει μέρος στις εκλογές με 182 υποψήφιους. Η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Αντώνη Μαρκουλίνο κατεβαίνει με 54 υποψήφιους.