Ηλεία: Ο μεγάλος νικητής, οι παραδόσεις και η «έκπληξη» της κάλπης

Φωτ.: Eurokinissi

Πέντε βουλευτές θα εκπροσωπήσουν την Ηλεία στο επόμενο Κοινοβούλιο, με την τελική εικόνα για την κατανομή των εδρών να διαμορφώνεται χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ είχε προηγηθεί ένα ολονύκτιο «θρίλερ», με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο αρχικά να ισορροπεί εντός και εκτός βουλής και την εικόνα να ξεκαθαρίζει περίπου στις τρεις τα ξημερώματα.

Η υπεροχή και η συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας αποτυπώθηκε και στην Ηλεία, με τρεις υποψηφίους να κερδίζουν τη «μάχη του σταυρού».

Αντίθετα, από έναν βουλευτή που εκλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Πρώτος σε ψήφους στη Ν.Δ. και σε ολόκληρο το νομό αναδείχθηκε ο Ανδρέας Νικολακόπουλος. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και την τριάδα συμπλήρωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Μεγάλη διαφορά σε σχέση με τους υπόλοιπους συνυποψήφιους του στον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. είχε ο Διονύσης Καλαματιανός, που εξασφάλισε μια έδρα, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη νικηφόρα παράδοσή του από το 2019.

«Μάχη» για να μπει στη Βουλή έδωσε και η δεύτερη σε ψήφους και «έκπληξη» της βραδιάς Ζωή Αναστασοπούλου, η οποία λίγο πριν τη μια το βράδυ της Κυριακής των εκλογών έδειχνε ότι θα είναι μέλος της βουλής, όμως τελικά δεν τα κατάφερε. Την τρίτη θέση στον ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε ο Μάκης Μπαλαούρας.

Αδιαφιλονίκητο φαβορί για το ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία αποδείχθηκε πως ήταν ο Μιχάλης Κατρίνης, που κέρδισε και αυτός με διαφορά την πρώτη θέση, ενώ το «θρίλερ» της καταμέτρησης για τη δεύτερη θέση συνεχίζεται ανάμεσα στον Κωνσταντίνο Τσεριώνη και τον Μισέλ (Μάικ) Αμπού – Χάντμπα.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι υπολείπονται μεγάλα τμήματα, όπως αυτά ετεροδημοτών της Αθήνας όπου το ΠΑΣΟΚ πήρε 477 ψήφους και η δεύτερη θέση αναμένεται να ξεκαθαρίσει το επόμενο 24ωρο.

Ικανοποιημένο από την πορεία του στην Ηλεία είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, που είδε τα ποσοστά του ανεβαίνουν σε σύγκριση με το 2019, ωστόσο δεν κατάφερε να «βγάλει» κάποιον βουλευτή. Η πρώτη τριάδα απαρτίζεται από τους Χρήστο Γιάνναρο, Χρήστο Αθανάσουλα και Νίκο Παπαδόπουλο.