Η απόφαση Κοντογιαννόπουλου και η κατάρτιση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Ηλεία

(EUROKINISSI)

Πιο ξεκάθαρα γίνονται τα πράγματα στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, σε σχέση με το ψηφοδέλτιο της στην Ηλεία. Και αυτό γιατί η αποχώρηση του Βασίλη Κοντογιαννόπουλου, αφήνει το περιθώριο της οριστικοποίησης του ψηφοδελτίου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Των Χρ. Κανελλόπουλου – Αντ. Φώτη

Είναι άλλωστε γνωστό ότι στην κούρσα για την κατάρτιση του συνδυασμού, όπως είναι αυτονόητο, συμμετέχουν οι δύο σημερινοί βουλευτές, η Θεοδώρα – Διονυσία Αυγερινοπούλου και ο Ανδρέας Νικολακόπουλος και από κει και πέρα αναμένεται η ανακοίνωση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, που όπως όλα δείχνουν θα θέσει υποψηφιότητα, όχι στην Αθήνα, αλλά στο νομό Ηλείας, τον τόπο καταγωγής του πατέρα του. Το ψηφοδέλτιο φαίνεται ότι συμπληρώνουν, τόσο ο Λευτέρης Βαρουξής, που είχε συμμετάσχει και στις τελευταίες ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία και πιθανότατα ο Νίκος Καλάκος.

Όσον αναφορά τις θέσεις των γυναικών, τις υπόλοιπες δύο, αυτές φαίνεται να συμπληρώνονται από την Άννα – Μαρία Βλαγκούλη, που εδώ και αρκετό καιρό έχει ανακοινώσει η ίδια την υποψηφιότητά της, όσο και από την Μαριάνα Σταθοπούλου, η οποία βέβαια δεν έχει κάνει ακόμα δηλώσεις, αλλά όλες οι πληροφορίες δείχνουν ότι θα συμμετάσχει για μία ακόμη φορά στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο. Στο μεταξύ σε σχέση με την αποχώρηση του κ. Κοντογιαννόπουλου και για την επόμενη μέρα της Νέας Δημοκρατίας, έκαναν δηλώσεις τα στελέχη του προεδρείου της ΔΕΕΠ Ηλείας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής :

Γιώργος Λαμπρόπουλος: «Ευτυχώς που υπάρχουν πολιτικοί, όπως ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος»

Ο Γιώργος Λαμπρόπουλος Πρόεδρος ΔΕΕΠ Ηλείας τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η μεγαλύτερη ίσως απειλή για τη Δημοκρατία είναι η απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών στη συνείδηση των πολιτών. Ευτυχώς που υπάρχουν πολιτικοί, όπως ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, που ο βίος, το έργο, ακόμα και ο τρόπος που αποφασίζουν ότι πρέπει να αποσυρθούν από την πρώτη γραμμή – επιλέγοντας να συνεχίσουν ως απλοί στρατιώτες στην ερχόμενη κρίσιμη πολιτική μάχη – μας δίνει τη δυνατότητα και την ευθύνη να αντισταθούμε σε αυτό τον ισοπεδωτισμό. Και να τον αρνηθούμε.

Υπάρχουν πολιτικοί με ήθος και ευπρέπεια. Που έταξαν τη ζωή τους στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος και είναι αφιερωμένοι στο κοινό καλό. Τέτοιος πολιτικός είναι ο πρώην υπουργός. Συστηματικός, μεθοδικός, καταρτισμένος και ταυτόχρονα μετριοπαθής, ειλικρινής, ευγενής. Ένας πολιτικός άνδρας που διακρίνεται  για το ήθος του, την αμέριστη αγάπη του για την Ηλεία και την προσφορά του στα κοινά.

Με τον ήπιο χαρακτήρα του και την παρουσία του, τίμησε και τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και τον πολιτικό κόσμο εν γένει.

Τον τιμούμε για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και τον τόπο μας

Είμαι βέβαιος ότι παρά την απόφασή του να αποσυρθεί από το ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Ηλεία, θα συνεχίσει να μάχεται με όλες του τις δυνάμεις για το καλό του νομού και της μεγάλης μας παράταξης και θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά».

Κώστας Αναγνωστόπουλος: «Τον τιμά αυτή η αποφαση»

Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Αναγνωστόπουλος, Αντιπρόεδρος ΔΕΕΠ Ηλείας δήλωσε για την απόφαση του κ. Κοντογιαννόπουλου.

«Ο κ. Κοντογιαννόπουλος είναι ένας άνθρωπος που διακατέχεται από εκσυγχρονιστικές και σύγχρονες αντιλήψεις. Πάντα τον ενδιέφερε η ανάπτυξη και η πορεία του τόπου σε όποιο μετερίζι ετάχθη κάθε φορά να χειριστεί και να διαχειριστεί. Σήμερα βλέπουμε ότι ενώ είχε κριθεί να υπηρετήσει το νομό μας, μετά τη συγκυρία των ημερών που έφερε την Ελλάδα μέσα σε θλίψη μετά την τραγωδία των Τεμπών, αποφάσισε να μην κατέβει να ζητήσει την ψήφο των πολιτών και αντιθέτως να βοηθήσει το νόμο από όποιο μετερίζι κριθεί ή οπουδήποτε του τάξει ο λαός ή ζητήσει η κυβέρνηση. Αυτό τον τιμά ιδιαίτερα και πιστεύω ότι θα βοηθήσει σαν παράγοντας πλέον αλλά και σαν Ηλείος πολίτης το νομό μας, ο οποίος χρειάζεται τέτοιους ανθρώπους. Στη φάση αυτή, θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την κυβέρνηση αλλά και την ανάπτυξη της Ηλείας, ευθυγραμμίζοντας πλήρως με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Γιάννης Χριστόπουλος: «Είναι δική του απόφαση και μάλιστα την τεκμηρίωσε με την δήλωσή του»

Επίσης ο κ. Γιάννης Χριστόπουλος γραμματέας της ΔΕΕΠ Ηλείας ανέφερε για την απόφαση του κ. Κοντογιαννόπουλου.

«Εμένα η κάθοδος του Βασίλη Κοντογιαννόπουλου με εξέπληξε αρχικά. Όχι γιατί δεν είναι μια σημαντική προσωπικότητα, όχι ότι δεν επιτέλεσε σημαντικό ρόλο όσο ήταν υπουργός Παιδείας, ενώ να θυμίσω ότι ήταν και ο υπουργός που παραιτήθηκε μετά τις καταλήψεις που έγιναν στην Πάτρα. Θεωρώ ότι η απόσυρσή του από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας σε αυτή την φάση είναι δική του απόφαση και μάλιστα την τεκμηρίωσε με την δήλωσή του, ότι παραμένει ενεργός πολίτης στην πολιτική σκηνή. Δεν μπορώ εγώ να προσθέσω κάτι παραπάνω. Η απόφασή του είναι σεβαστή».