Η εκλογή νέου επικεφαλής στην παράταξη Κατσιφάρα

(EUROKINISSI)

Τα ονόματα που ακούγονται και ο κομβικός ρόλος Μητρόπουλου

Την Κυριακή 16 ή τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι εκλογές των 17 Περιφερειακών Συμβούλων της Παράταξης του Απόστολου Κατσιφάρα «Δικαίωμα στην Πρόοδο», προκειμένου να εκλέξουν με μυστική ψηφοφορία τον νέο τους επικεφαλής.

Σημαίνοντα ρόλο σε αυτές θα έχει ο Ηλείος Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Μητρόπουλος, καθώς οι τρεις πρώτοι ανά νομό (Μητρόπουλος, Δριβίλας και Λύτρας) ορίστηκαν ως τα άτομα τα οποία θα επιβλέπουν την όλη εκλογική διαδικασία. Για τον έναν εξ αυτών, το Νίκο Λύτρα, αναμένεται να τεθεί θέμα με τη συμμετοχή του στην τριμελή επιτροπή, αφού ήδη δήλωσε “παρών” για την επόμενη μέρα με δημόσια τοποθέτησή τους.  

Από την κούρσα των ονομάτων που ακούγονταν αποχώρησε ο Νίκος Μπαλαμπάνης από την Αιτωλοακαρνανία, όπου όλα δείχνουν ότι θα αλλάξει βαθμό αυτοδιοίκησης και θα τεθεί επικεφαλής ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει τον Δήμο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.

Αυτός που είναι θέμα ωρών να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του είναι ο Κώστας Καρπέτας, που από πολλούς λογίζεται ως το φαβορί της κούρσας διαδοχής. Το τρίτο όνομα που ακούγεται και αναμένεται να αποτελέσει έκπληξη ,είναι αυτό της Περιφερειακής Συμβούλου Δήμητρας Γεωργακοπούλου – Μπάστα, η οποία αφήνει σε συζητήσεις με συνεργάτες της ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία της παράταξης.

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαδοχής, προηγήθηκε η ορκωμοσία του πρώτου επιλαχόντα Περιφερειακού Συμβούλου, που είναι ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Σιδηρόπουλος. Με την παρουσία Σιδηρόπουλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, γίνονται πλέον τρεις αυτοί που προέρχονται από το κόμμα της Κουμουνδούρου (μαζί με τον Κώστα Κόντη από την Αχαΐα και τον Βασίλη Σώζο από την Αιτωλοακαρνανία), με τους υπόλοιπους 14 να προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και την ευρύτερη δημοκρατική παράταξη.

Ο νέος επικεφαλής θα είναι και το πρόσωπο που θα οδηγήσει την παράταξη Κατσιφάρα έως το τέλος της θητείας της στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που ολοκληρώνεται στα τέλη του 2023. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι αν το σύνολο της παράταξης θα συστρατευτεί με τον νέο επικεφαλής και στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 ή αν θα εμφανιστούν διαφορετικές γραμμές και κομματικές προσεγγίσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η παραίτηση Κατσιφάρα αποτελεί ένα γεγονός που ανακατεύει για τα καλά την τράπουλα εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Πηγή: “VIRAL” – Εφ. «Πατρίς»