Η επόμενη μέρα για την αντιπολίτευση – Τι δρομολογούν τα κόμματα

Τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών αποτιμούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην 8κομματική πλέον Βουλή. Ικανοποίηση και χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ από την ανοδική του πορεία. Ανερχόμενη δύναμη βήμα-βήμα, λένε στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε, ότι το αποτέλεσμα για το ΚΚΕ δείχνει τους δεσμούς του κόμματος με τους τόπους δουλειάς, τη γειτονιά και το χωριό, και ζήτησε να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο. Μεγάλη έκπληξη των εκλογών είναι το κόμμα «Σπαρτιάτες», που απέσπασε ποσοστό 4,64%, με τον πρόεδρό του, στις πρώτες του δηλώσεις να ευχαριστεί τον καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση και φυλακισμένο Ηλία Κασσιδιάρη, για την συνεισφορά του, στην είσοδο του κόμματος στη βουλή. «Η Ελληνική Λύση δεν πεθαίνει» είπε ο Πρόεδρός της Κυριάκος Βελόπουλος. «Η “ΝΙΚΗ” θα ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση στη Βουλή», είπε ο επικεφαλής της Δημήτρης Νάτσιος. «Οι πολίτες υπερασπίστηκαν την ελπίδα τους» ήταν το μήνυμα της Προέδρου της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ν. Ανδρουλάκης: «Η λεηλασία του ΠΑΣΟΚ τελείωσε, χρέος μας η άσκηση δυναμικής και αξιόπιστης αντιπολίτευσης»

Αυτό που είπε και ο Νίκος Ανδρουλάκης στη δήλωσή του ήταν οτι το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, ότι αύξησε την εκλογική του δύναμη αλλά και τις έδρες του στο κοινοβούλιο. Μιλώντας στους δημοσιογράφους σημείωσε πως «η λεηλασία του ΠΑΣΟΚ τελείωσε» και ότι τώρα χρέος τους είναι να ασκήσουν δυναμική και αξιόπιστη αντιπολίτευση. Έκανε λόγο για «καθημερινό αγώνα προκειμένου για να υπάρξει μια σύγχρονη κεντροαριστερά, μια σύγχονη σοσιαλοδημοκρατία, η οποία θα αποτελέσει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης» Το ΠΑΣΟΚ προβληματίζει η άνοδος της ακροδεξιάς, των νεοναζιστικών μορφωμάτων, αλλά όπως τονίζουν το ΠΑΣΟΚ ήταν διαχρονικά απέναντι στην ακροδεξιά και θα συνεχίσει να είναι το δημοκρατικό ανάχωμα. Όταν ρωτήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης για την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «όλο το προηγούμενο διάστημα ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το ΠΑΣΟΚ, αλλά το ΠΑΣΟΚ έρχεται ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει.

Αναμένεται σήμερα να αποφασίσει ο κ. Ανδρουλάκης για το ποια έδρα θα επιλέξει, καθώς ήταν υποψήφιος σε τρεις εκλογικές περιφέρειες

Ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα στο ΚΚΕ – Έτοιμο για «μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση»

Το επιτελείο του Κομμουνιστικού κόμματος εκτιμά ότι η ανοδική πορεία του κόμματος αποτυπώθηκε στις εκλογές. Το ΚΚΕ είχε άνοδο σε αστικές περιοχές, σε κάποιες μάλιστα περιοχές της Αττικής κατέλαβε την τρίτη ακόμη και τη δεύτερη θέση. Στην Ικαρία το ΚΚΕ βγήκε πρώτο, ενώ ξαναπήρε και την έδρα που είχε χάσει από το ΠΑΣΟΚ στη Λέσβο, κερδίζοντας αυτή τη φορά μία έδρα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως διαμηνύουν το ΚΚΕ είναι έτοιμο και σε αυτή την νέα πολιτική φάση για μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, καθώς προβλέπει ότι θα ενταθούν οι κυβερνητικές πολιτικές για εφαρμογή των μεταμνημονιακών και μνημονιακών προαπαιτουμένων, ενώ διαβλέπει και επικίνδυνες εξελίξεις στα εθνικά θέματα. Την ίδια ώρα καλεί την νεολαία να «εγκαταλείψει τα αδιέξοδα της σοσιαλοδημοκρατίας» και να ενταχθεί στις τάξεις του.

Ανησυχητική βλέπουν την άνοδο της ακροδεξιάς και επισημαίνουν πως «όπως αποδείχθηκε δεν μπορεί αυτή η κατάσταση να αντιμετωπιστεί μόνο με νομικές οδούς.

Βελόπουλος: «Πολύ σκληρή για να πεθάνει η Ελληνική Λύση» – «Μας είχαν εκτός Βουλής οι δημοσκόποι»

Η «Ελληνική Λύση» διατήρησε το ποσοστό που είχε στις εκλογές της 21ης Μαίου, 4,44 στις χθεσινές εκλογές. Ο Κυριάκος Βελόπουλος στις χθεσινές του δηλώσεις επισήμανε πως «η Ελληνική Λύση είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει» ασκώντας παράλληλα δριμεία κριτική στους δημοσκόπους, που όπως είπε «μας είχαν εκτός Βουλής». Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών στην Α΄Θεσσαλονίκης η Ελληνική Λύση από τρίτη δύναμη είναι τώρα πέμπτη , ενώ στη Β΄Θεσσαλονίκης κράτησε τα ποσοστά της. Όσον αφορά στις έδρες εκλέγει από έναν βουλευτή σε κάθε εκλογική περιφέρεια.

«ΝΙΚΗ» – Δημήτρης Νατσιός: Με φόβο Θεού θα πορευθούμε μαχόμενοι για τη νίκη του ελληνισμού

Πήραν τον χρόνο τους για να ξεκουραστούν στη «Νίκη», μετά το 3,67 που έλαβε το κόμμα στις εθνικές εκλογές. Ο επικεφαλής του κόμματος Δημήτρης Νατσιός έκανε δηλώσεις μόλις οριστικοποιήθηκε το αποτέλεσμα, λέγοντας πως «η πίστη του ελληνικού λαού έρχεται στο προσκήνιο». Όπως σημείωσε ο ίδιος «κατηγορείται το κόμμα για σκοταδισμό» και όπως σημείωσε στους δημοσιογράφους «εάν κάτι τέτοιο ίσχυε 35 χρόνια που είμαι δάσκαλος τόσες γενιές μαθητών θα είχαν εξεγερθεί.

«Πλεύση Ελευθερίας» – Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θα ασκήσουμε σκληρή, πραγματική αντιπολίτευση

Μπήκε στη Βουλή η «Πλεύση Ελευθερίας» με 3,17 και 8 βουλευτές, ενώ χθες ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένη η Ζωή Κωνσταντοπούλου, έκανε λόγο για τη σκληρή κριτική που της άσκησαν, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «εγώ κάνω για 100 βουλευτές» και επισήμανε ότι θα ασκήσει σκληρή πραγματική αντιπολίτευση στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε την επόμενη τετραετία.