Η λάθος κίνηση του Τσίπρα – Το στέλεχος που εξασφάλισε ρόλο την επόμενη μέρα, λίγο πριν το τελικό ξεκαθάρισμα στο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον αμερικάνικο τρόπο επικοινωνίας του έχει κερδίσει μέχρι στιγμής τις εντυπώσεις και αλλάζει τα δεδομένα του εκλογικού αγώνα. Όμως είναι όλα ρόδινα σε αυτόν τον εσωκομματικό εκλογικό αγώνα στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ; Όχι. Από κάτω στη βάση, αλλά και σε υψηλό επίπεδο γίνεται κυριολεκτικά σφαγή και όπως όλα δείχνουν, και το λένε και οι ίδιοι θα η ενότητα την επόμενη μέρα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Η στήλη σάς έχει ενημερώσει εγκαίρως για το τι συμβαίνει στο παρασκήνιο και κυρίως για τις προθέσεις και τις διαθέσεις του Αλέξη Τσίπρα, όπως αναφέρει το newsbeast. Ο πρώην πρωθυπουργός είπαμε και χθες ότι είναι έξαλλος με όσα διακινούνται πως στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη, ένα σενάριο που διακινείται εδώ και πάρα πολλές μέρες, αλλά κανείς από το περιβάλλον του επέλεξε να το διαψεύσει. Όμως χθες έκανε μια κίνηση που συζητήθηκε.

Η λάθος κίνηση του Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά από πίεση που υπήρξε από το περιβάλλον της Έφης Αχτσιόγλου έδωσε σήμα στον επί χρόνια στενό του συνεργάτη Θανάση Καρτερό να γράψει άρθρο με το οποίο θα διαβεβαίωνε ότι δεν είναι πίσω από την υποψηφιότητα Κασσελάκη, δεν εμπλέκεται και τηρεί αυστηρή ουδετερότητα. Ποιος τα πιστεύει όλα αυτά, όταν βλέπει πολλούς άλλοτε υποστηρικτές του να στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη; Αυτό είναι ένα θέμα. Όμως όφειλε για χάρη της ενότητας να το κάνει. Μόνο που, όπως είπαν πολλοί στο παρασκήνιο, το έκανε με λάθος τρόπο. «Δεν βάζεις έναν αρθρογράφο να επικοινωνήσει τις σκέψεις σου. Σε τόσο σημαντικό θέμα, βγαίνεις ανοικτά και με δήλωσή σου καθαρίζεις της ατμόσφαιρα», έλεγε πρώην υπουργός. Και δεν έχει άδικο για πολλούς. Ακόμα και αυτό όμως θεωρήθηκε μικρή νίκη για τους υποστηρικτές της Έφης Αχτσιόγλου που το διακίνησαν για να δείξουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός κρατάει αποστάσεις.

Η διάψευση και ο χαμένος χρόνος

Η Έφη Αχτσιόγλου όμως είχε να αντιμετωπίσει και ένα άλλο ζήτημα που αφορούσε την ίδια και τον Αλέξη Τσίπρα, και δεν ήταν άλλο από το περίφημο sms που δήθεν έστειλε στον πρώην πρωθυπουργό και τον καλούσε να παραιτηθεί. Το διέψευσε και ο Καρτερός, αλλά όλα αυτά έγιναν κατόπιν εορτής. Η ζημιά είχε γίνει και η ίδια άργησε να απαντήσει, όπως της καταλογίζουν και αρκετοί που την στηρίζουν. Η πολιτική είναι ταχύτητα και αντιδράσεις στο λεπτό και αντανακλαστικά η πλευρά Αχτσιόγλου δεν έδειξε και φθάσαμε στο σημείο χθες να κάνει η ίδια βίντεο για να απαντήσει σε όλα τα άθλια που ακούγονται για την παρουσία της όπως είχε γίνει και με τον Κασσελάκη. Και μόνο όλα αυτά δείχνουν ότι έχει σαπίσει πολύ η κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ.

Συναντήσεις και ζυμώσεις

Πέρα όμως από αυτές τις κινήσεις χθες ήταν και ημέρα επαφών. Ο Νίκος Παππάς που έλεγε όλο το προηγούμενο διάστημα πως οι συνυποψήφιοί του δεν είχαν θέσεις και δε συζήτησαν θέματα αιχμής, επέλεξε να στηρίξει τον Κασσελάκη με τον οποίο μας ανέφερε έχουν συναντηθεί αρκετές φορές και συζήτησαν. Επί της ουσίας ξανασμίξαν τα… αηδόνια, όχι ο Παππάς με τον Κασσελάκη, αλλά ο πρώην υπουργός με τους Παύλο ΠολλάκηΘεοδώρα ΤζάγκρηΓιώργο ΤσίπραΧρήστο Σπίρτζη με τους οποίους ήταν στο ίδιο μετερίζι και είχαν χωρίσει οι δρόμοι τους λόγω των εσωκομματικών εκλογών. Ο Ν. Παππάς έμαθα εξασφάλισε να έχει κεντρικό ρόλο την επόμενη μέρα, εάν ο Στέφανος Κασσελάκης εκλεγεί πρόεδρος. Η άλλη συνάντηση μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας έγινε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ του πρώην υπουργού Οικονομικών και της Έφης Αχτσιόγλου. Εκεί συζητήθηκαν όλα επί μιάμιση ώρα περίπου και κυρίως πως θα οργανωθεί την ύστατη στιγμή η αντεπίθεση για να μην κερδίσει το κόμμα ο Κασσελάκης που είναι και το πιο πιθανό σενάριο.

Κανονικά ο δεύτερος γύρος, δε γίνεται debate

Την ίδια ώρα που γινόταν αυτή η συνάντηση, ο Στ. Κασσελάκης περιόδευσε στην Καρδίτσα και απέρριπτε την πρόταση για debate που θέλει η Έφη Αχτσιόγλου. Δε θα γίνει και αυτό είναι δεδομένο. Επίσης, παρά την φημολογία θα γίνουν κανονικά και οι εκλογές καθώς η πρώην υπουργός θα συμμετάσχει κανονικά και δεν υπήρξε περίπτωση να κάνει πίσω, αν και υπήρξαν εισηγήσεις, όχι πάντως στο στενό της επιτελείο. Όπως έμαθα στον πυρήνα της ομάδας της είχε τεθεί το θέμα στην αρχή της εβδομάδας, αλλά απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και υπέρ της γραμμής να συμμετάσχει κανονικά ήταν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ο Αλέξης Χαρίτσης.