«Κλειδί» για την ευημερία του Πύργου η συνεργασία Δήμου – φορέων

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ

«Αν δεν πάμε χέρι – χέρι δεν πρόκειται να πετύχουμε τους στόχους μας»

Την συνεργασία και την επαφή με το νέο δήμαρχο Πύργου Στάθη Καννή επιθυμούν οι φορείς της ηλειακής πρωτεύουσας, καθώς ο στόχος για όλους είναι κοινός. Η ευημερία και η ανάπτυξη της πόλης σε όλους τους τομείς.

Η εφ. «Πατρίς» απευθύνθηκε στους εκπροσώπους αυτών, οι οποίοι με δηλώσεις τους έθεσαν προς τον κ. Καννή και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μπορούμε» τα προβλήματα, προκειμένου να βρεθούν λύσεις, αλλά και τις προτεραιότητές τους. Παράλληλα, ζητούν να υπάρχει με όλους συχνή επαφή και με γνώμονα το διάλογο, την συνέπεια και την κατανόηση να τεθούν οι προτάσεις από όλες τις πλευρές και να υπάρξουν οι καλύτερες δυνατές λύσεις και ενέργειες.

Χρήστος Γιαννικούλης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας
«Προσδοκούμε σε συνεργασία για μια σειρά ζητημάτων»

«Να δώσουμε συγχαρητήρια, εκ μέρους του συλλόγου και προσωπικά, προς το νεοεκλεγέντα δήμαρχο του Πύργου, τον κ. Στάθη Καννή και να του ευχηθούμε καλή και δημιουργική θητεία. Παράλληλα, να δώσω τα συγχαρητήριά μου και σε όλους τους δημάρχους, οι οποίοι είτε επανεξελέγησαν, είτε εξελέγησαν για πρώτη φορά, διότι η τοπική αρμοδιότητα του Ιατρικού Συλλόγου δεν είναι μόνο ο Δήμος Πύργου, είναι και άλλοι Δήμοι της Ηλείας. Εμείς με τις νέες δημοτικές αρχές και πρωτίστως με το Δήμο Πύργου προσδοκούμε σε συνεργασία για μια σειρά ζητημάτων, με το κυριότερο να είναι το γνωστό πρόβλημα που αφορά τη λειτουργία της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου. Βεβαίως, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι η λειτουργία της νοσηλευτικής μονάδας δεν εξαρτάται ούτε από τη δημοτική αρχή, ούτε από τον Ιατρικό Σύλλογο, αλλά από τις αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας. Όμως, όλοι μας μπορούμε να συνεργαστούμε, αφενός όσον αφορά την κατάθεση προτάσεων, αφετέρου όσον αφορά την πίεση που μπορούσε να ασκήσουμε ώστε να υλοποιηθούν αυτές οι προτάσεις.

Μια άλλη σειρά ζητημάτων είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων για την ενημέρωση του κοινού πάνω σε ζητήματα που αφορούν την υγεία και ιδιαιτέρα την πρόληψη και ένα ζήτημα που προκύπτει είναι η εκπαίδευση του κόσμου σε ζητήματα καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης αλλά και η επέκταση εγκατάστασης απινιδωτών σε διάφορα σημεία άθλησης κοινού, η οποία έχει ξεκινήσει και μπορεί να συνεχιστεί ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι εξωτερικοί αυτόματοι απινιδωτές».

Κώστας Νικολούτσος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας
«Ζητούμενο είναι η οικονομική ανάκαμψη της περιοχής»

«Χαιρετίζουμε την ανάληψη του Δήμου Πύργου από τον συνδυασμό ‘’Μπορούμε’’ με επικεφαλής τον Στάθη Καννή. Ευελπιστούμε ότι στην επόμενη πενταετία θα υπάρξει ενεργή συνεργασία με το Επιμελητήριο και τους άλλους φορείς επιχειρηματικότητας του τόπου, γιατί το μεγάλο ζητούμενο είναι η οικονομική ανάκαμψη της περιοχής. Νομίζουμε ότι υπάρχουν περιθώρια δράσης πάνω σε αυτόν τον τομέα, όπως είναι η αξιοποίηση βασικών υποδομών, όπως το λιμάνι Κατακόλου. Μπορούν να ενεργοποιηθούν και να έχουν ιδιαίτερο ρόλο σε όλη την περιοχή. Η ανάπτυξη του επιχειρηματικού πάρκου που έχει στερήσει από αναπτυξιακή προοπτική μεγάλο κομμάτι της περιοχής. Εμείς δείχνουμε ιδιαίτερο σεβασμό και στον χωροταξικό σχεδιασμό και πιστεύουμε ότι με τα ειδικά και τοπικά πολεοδομικά σχέδια και τη χωροθέτηση των τουριστικών, βιομηχανικών και παραλιακών περιοχών θα δοθεί μια εικόνα σύγχρονης πόλης στον Πύργο».

Ηλίας Ξανθούλης, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πύργου
«Αν δεν πάμε χέρι – χέρι δεν πρόσκειται να πετύχουμε τους στόχους μας»

«Η αλλαγή πάντα φέρνει νέο αέρα και ευελπιστούμε στην συνεργασία του νέου δήμαρχου με τον σύλλογό μας, όπως μας είχε υποσχεθεί στην συνάντηση πριν τις εκλογές. Ευελπιστούμε αυτή η συνεργασία να είναι καλή για να μπορέσει να πάει ο τόπος μπροστά ώστε να πάνε και οι επαγγελματίες μπροστά. Εμείς ως σύλλογος θέσαμε προεκλογικά τα προβλήματα σε όλες τις παρατάξεις, όπως το κυκλοφοριακό, την ασφάλεια και την καθαριότητα. Η πόλη μας πρέπει να γίνει πιο επισκέψιμη στους τουρίστες από το Κατάκολο αλλά και να προσελκύσουμε νέους επισκέπτες. Να συνεργαστούμε για να κάνουμε την πόλη μας τουριστικό σημείο και προορισμό, μαζί με άλλους φορείς. Αυτό απαιτεί συνεχή επαφή και αμέριστη συνεργασία και συνέπεια.
Επιδιώκουμε να έχουμε μια αγαστή συνεργασία και να κάνουμε και άλλες εκδηλώσεις, γιατί αν δεν πάμε χέρι – χέρι δεν πρόσκειται να πετύχουμε τους στόχους μας που είναι κοινοί».

Βασίλης Σιγούρος, αντιπρόεδρος Σωματείου Εστίασης Πύργου
«Να δοθεί περισσότερη βαρύτητα στην εστίαση»

«Συγχαρητήρια στον κ. Καννή για τη νίκη και την εκλογή του ως δήμαρχος Πύργου και καλή επιτυχία για το δύσκολο έργο του. Θα του ζητούσα να βάλει σε προτεραιότητα τα προβλήματα που έχει ο Δήμος μας και να τα λύσει. Όπως είναι σίγουρα η καθαριότητα, ο τουρισμός, οι σχολές, το νοσοκομείο. Δηλαδή, κάποια σοβαρά θέματα που πρέπει να μπουν σε άμεση προτεραιότητα. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν προβλήματα στην καθημερινότητα. Ο κ. Αντωνακόπουλος είχε ασχοληθεί αρκετά με την εστίαση και είχε κάνει κάποια θετικά πράγματα. Εγώ ζητάω από το νέο δήμαρχο από την ώρα που θα αναλάβει να εξελίξει αυτά τα πράγματα, να κάνει ακόμα περισσότερα, να δώσει περισσότερη βαρύτητα στην εστίαση, που είναι από τις πιο βαριές βιομηχανίες της πόλης μας».

Χρήστος Γαρύφαλλος, Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως
«Ο σύλλογος και όλοι οι εργαζόμενοι θα είμαστε στο πλευρό τους»

«Εύχομαι κάθε επιτυχία στους νέους Δημάρχους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως στην νέα πορεία που ξεκινάει, για την επόμενη πενταετία. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία, για να πετύχουμε κοινούς στόχους και να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα πού απασχολούν τούς εργαζόμενους. Ο σύλλογος και όλοι οι εργαζόμενοι θα είμαστε στο πλευρό τους για το καλό της πόλης και των τοπικών διαμερισμάτων, με περισσότερη δουλειά με ορθολογικούς και πραγματοποιήσιμους στόχους με νέες προκλήσεις για την κοινωνία,και ενα μόνο συναίσθημα την αγάπη για την πόλη και την κοινωνία και μόνο έτσι όλοι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε».