Κυριάκος Μητσοτάκης: “Δεν πάω πουθενά-Η πανεπιστημιακή αστυνομία ενισχύεται”

“Δεν πάω πουθενά”, επεσήμανε ο Πρωθυπουργός κ Κυριακός Μητσοτάκης απαντώντας στην ερώτηση των δημοσιογράφων στη συνέντευξη που έδωσε στη ΔΕΘ για το αν θα μετακομίσει σε Ευρωπαϊκό Αξίωμα ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν κάνει πίσω στο θέμα των ταυτοτήτων. Όσο αφορά το ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν καταργείται αλλά αντίθετα ενισχύεται.

Μητσοτάκης από ΔΕΘ για νέες ταυτότητες: Δεν μπορώ να συζητώ με το παράλογο – Δεν κάνω πίσω

«Δεν μπορώ να συζητώ με το παράλογο» απάντησε στη συνέντευξη τύπου της 87ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτώμενος για τις αντιδράσεις απέναντι στις νέες ταυτότητες. Παράλληλα, ερωτώμενος εάν πίσω από τις αντιδράσεις θεωρεί ότι υπάρχουν κάποια κόμματα, είπε πως ορισμένα κόμματα δίνουν μόνα τους την απάντηση». Διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να κανει πίσω και η αλλαγή στις ταυτότητες θα προχωρήσει. «Οι παλαιές ταυτότητες θα σταματήσουν να ισχύουν το καλοκαίρι του 2026» πρόσθεσε.

Μητσοτάκης για πανεπιστημιακή αστυνομία: Δεν καταργείται, ενισχύεται

«Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται, ενισχύεται» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην 87η ΔΕΘ.  Ειδικότερα, εξήγησε «πως χρειάζεται μια πιο συστηματική συνεργασία με τους Πρυτάνεις». «Έχουν την ευθύνη να καταρτίσουν το σχέδιο ασφάλειας των Πανεπιστημίων» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη πως η Πανεπιστημιακή αστυνομία, δεν είναι υποκατάστατο της κανονικής αστυνομίας. Καταλήγοντας, επεσήμανε πως η «κατάσταση στα Πανεπιστήμια είναι πολύ καλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια»

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: «Δεν πάω πουθενά» – Η απάντηση στο ενδεχόμενο μετακίνησης σε ευρωπαϊκό αξίωμα

«Δεν παώ πουθενά, εδώ θα μείνω» απάντησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτώμενος στη συνέντευξη τύπου στην 87η ΔΕΘ «εάν θα επεδίωκε να μετακινηθεί σε κάποιο ευρωπαϊκό αξίωμα, όπως στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στην Κομισιόν, ή ακόμα και ως γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ». Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση της διευθύντριας του Newsbomb.gr Αμαλίας Κάντζου: «Έχω εκλεγεί πρωθυπουργός και θα τιμήσω την ψήφο του ελληνικού λαού για την επόμενη τετραετία». Διευκρίνησε πως «θεωρώ απείρως πιο σημαντικό να εκπροσωπώ την Ελλάδα στην Ευρώπη, παρά να εκπροσωπώ την Ευρώπη στην Ελλάδα. Ευχαριστώ όσους εκτιμούν τη διεθνή μου εμβέλεια, αλλά δεν έχω τέτοια πρόθεση. Δεν πάω πουθενά».