Λευτέρης Βαρουξής: «Να φέρουν την Ηλεία στη θέση που δικαιούται»

Η Ν.Δ. έχει αξιόπιστο και ρεαλιστικό πρόγραμμα για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών, επισημαίνει ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στον νομό Ηλείας, Λευτέρης Βαρουξής, ο οποίος αναφερόμενος στο συνεχές και έντονο ενδιαφέρον του υπέρ των αγροτών τονίζει ότι είναι η πιο συμπαθής τάξη της Ηλείας κοινωνίας, στην οποία ό,τι και να προσφέρεις είναι πάντοτε λίγο.

Η φρεσκάδα των ιδεών πιστεύετε ότι πηγάζει από τη φρεσκάδα της ηλικίας;

Βεβαίως, αρκεί να συνοδεύεται από πολιτική σκέψη και αντίληψη καθώς και γνώση των θεμάτων. Βέβαια οι αφορισμοί ποτέ δεν με εξέφραζαν- Σε καμία περίπτωση δεν απαξιώνεται  η εμπειρία των μεγαλυτέρων. Ωστόσο είναι λογικό η γενιά μας, που αυτή τη στιγμή είναι στην πιο παραγωγική ηλικία να θέλει να προσφέρει και γι’ αυτό πρέπει να της δοθεί αυτή η δυνατότητα. Άλλωστε το κίνητρο για να ασχοληθούμε με την πολιτική ήταν το προσωπικό πάθος να προσφέρουμε στη χώρα και ιδιαίτερα στον Νομό μας.

Τι μπορεί να κάνει έναν Νομό να ξεχωρίσει;

Ο Νομός χρειάζεται ανθρώπους που όχι μόνο να είναι σε θέση να αντιληφθούν τα μηνύματα των καιρών, αλλά και να τα ερμηνεύσουν σωστά και να αναλάβουν τις κατάλληλες πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα. Γιατί το αποτέλεσμα είναι το αιτούμενο. Οι καλές προθέσεις δεν αρκούν.

Ποιοι νομίζετε ότι πρέπει να είναι οι άξονες ανάπτυξης της Ηλείας ώστε να ανταποκρίνονται στα σύγχρονα δεδομένα;

Η εξωστρέφεια είναι μία λέξη που θα διαπερνά όλες μας τις δράσεις. Στόχος μας είναι μια Ηλεία άμεσα προσβάσιμη από το εξωτερικό, όσο και από το εσωτερικό, γιατί αυτή τη στιγμή βιώνουμε μια εντεινόμενη απομόνωση.

Άμεσες προτεραιότητες  είναι η λειτουργία των αεροδρομίων Ανδραβίδας και Επιταλίου, η αποπεράτωση κατασκευής της οδού Πατρών- Πύργου και η συνέχισή της μέχρι την Αρχαία Ολυμπία, η έναρξη κατασκευή της οδού Πύργου- Καλού Νερού- Τσακώνας και η αποπεράτωση της οδού Τρίπολης- Αρχαίας Ολυμπίας. Ο εκσυγχρονισμός και επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Πατρών- Πύργου- Καλαμάτας, η αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών Καϊάφα και γενικά η αξιοποίηση του τεράστιου κεφαλαίου που κληρονομήσαμε στην Ηλεία που είναι η Αρχαία Ολυμπία, η Αρχαία Ήλιδα και ο Επικούριος Απόλλωνας.

Λευτέρης Βαρουξής

Από τις παρεμβάσεις που έχετε κάνει μέχρι σήμερα αποδεικνύεται ότι γνωρίζετε πολύ καλά την υπόθεση του αγροτικού προβλήματος. Πρόσφατα μάλιστα πετύχατε να πάρουν τις αποζημιώσεις και οι κομμένοι λόγω Κοπέρνικου πυροπαθείς αγρότες.

Η τάξη των αγροτών είναι η πιο συμπαθής τάξη της Ηλειακής κοινωνίας και η τάξη που υποφέρει περισσότερο, αφού βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπη με τις συνεχείς δυσμενείς καιρικές συνθήκες, που προκαλούν μεγάλες καταστροφές στη γεωγραφική παραγωγή. Πίστευα και πιστεύω πως ότι και να προσφέρεις στη συμπαθή τάξη των αγροτών είναι πάντοτε λίγο. Άλλωστε όταν οι αγρότες ευημερούν, συμφέρει και το σύνολο των κατοίκων της Ηλείας μας και είναι προς όφελος και της Εθνικής μας οικονομίας. Στόχος μας είναι η μείωση του κόστους παραγωγής, προκειμένου τα αγροτικά προϊόντα να γίνουν ανταγωνιστικά.

Πως σχολιάζετε την τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών;

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έχει ισχυρό πλεονέκτημα τις μεγάλες ικανότητές τους στον προφορικό λόγο. Είναι γνώστης των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, αλλά και των αναγκών που υπάρχουν σε κάθε περιοχή της χώρας. Τα τελευταία χρόνια έχει επισκεφθεί όλες τις περιοχές αρκετές φορές και έχει συζητήσει με τις παραγωγικές τάξεις και τους πολίτες όλα τα προβλήματα.

Τι διακυβεύεται στις εκλογές της 21ης Μαΐου;

Στις εκλογές αυτές δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες να ψηφίσουν τη Ν.Δ. για να συνεχίσει το πρόγραμμά της, το οποίο τη λήγουσα τετραετία υπήρξε θετικό, παρά τις πρωτόγνωρες καταστάσεις και κλήθηκε να διαχειριστεί, όπως η υγειονομική και ενεργειακή κρίση, η εκτόξευση του πληθωρισμού και της ακρίβειας σε παγκόσμιο επίπεδο. Για τη νέα τετραετία κεντρικός στόχος είναι ο καλύτερος μισθός για όλες και όλους, αυξήσεις στις συντάξεις και αύξηση του αφορολόγητου.

Ο πολίτης στην επαρχία και ειδικά στην Ηλεία ποιες απαιτήσεις έχει από τη ΝΔ;

Ο πολίτης της επαρχίας αντιμετωπίζει τα προβλήματα της καθημερινότητας που έχει και ο πολίτης της Αθήνας. Επί πλέον αντιμετωπίζει τα μεγάλα προβλήματα του αγροτικού τομέα. Αυτά τα προβλήματα η Ν.Δ. κατά τη νέα τετραετία θα αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο.

Είστε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα όσον αφορά την υποψηφιότητά σας και αν ναι που στηρίζετε την αισιοδοξία σας;

Σας διαβεβαιώνω ότι προσπαθούμε να κάνουμε μια ωραία προεκλογική εκστρατεία, τηρώντας πάντα τους όρους της ευπρέπειας και του σεβασμού. Ναι, είμαι αισιόδοξος και πολύ ευχαριστημένος από τον μέχρι τώρα προεκλογικό αγώνα. Όμως δεν εφησυχάζουμε ούτε εγώ, ούτε οι συνεργάτες μου μέχρι την τελευταία στιγμή. Τα μηνύματα που δέχομαι είναι πολύ ενθαρρυντικά και συγκινητικά τόσο στις πόλεις, όσο και στα χωριά που επισκέπτομαι.

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τους κατοίκους του Νομού μας και να τους διαβεβαιώσω με αίσθημα ευθύνης ότι, εφόσον με τη βοήθειά τους και τη βοήθεια του Θεού εκλεγώ βουλευτής, θα φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τους.