Λευτέρης Βαρουξής: «Στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα πράγματα»

Αθλητισμός και κοινωνία είναι δύο λέξεις που συνδέονται μεταξύ τους και μπορούν να δώσουν πολλά πράγματα, στους νέους μας και στην ίδια τη ζωή των κατοίκων της περιοχής μας.

Και πάνω σε αυτό που εκπέμπουν και τα δύο για ποιότητα, υγεία, δημιουργικότητα, δράση και συναγωνισμό, η Πολιτεία οφείλει να διαμορφώσει τους πυλώνες στήριξης για την συνέχιση μιας εικόνας που ενεργητικά επιδρά σε όλους μας: Κοινωνία και Αθλητισμός μαζί!

Αυτό τονίζει ο Υποψήφιος Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Λευτέρης Βαρουξής ο οποίος συμμετέχει ενεργά σε όλες τις σημαντικές διοργανώσεις που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα με εξαιρετική μάλιστα επιτυχία, συγχαίροντας παράλληλα τους διοργανωτές για το μεράκι και τη φιλοσοφία τους να προσφέρουν με αυτό τον τρόπο είτε συλλογικά είτε ατομικά με τέτοιες μορφές δράσεων στον τόπο μας.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο Λευτέρης Βαρουξής δίνει το παρών διαχρονικά στα αθλητικά δρώμενα του Νομού μας, αφού είναι γνωστή η εμπλοκή και η προσωπική ενασχόλησή του, όπως και η ανιδιοτελής προσφορά του σε συγκεκριμένους τομείς του Ηλειακού και όχι μόνο αθλητισμού.

ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Όπως και ο ίδιος υποστηρίζει σε κάθε ευκαιρία στην Ηλεία έχουμε έναν λόγο παραπάνω να αναπτύσσουμε τις δράσεις μας, με σκοπό την άμιλλα και την προώθηση των παιδιών μας στους αθλητικούς χώρους.

Και αυτός ο λόγος είναι ότι εμείς έχουμε την ευτυχή συγκυρία που ταυτόχρονα γίνεται και συνειδητή ευθύνη, να είμαστε στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Εδώ που πραγματικά αναδείχθηκε η κοιτίδα του Αθλητισμού συνδιαμορφώνοντας συνθήκες εκεχειρίας, ειρήνης και συμφιλίωσης των λαών.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε λοιπόν ότι ο Αθλητισμός αντικατοπτρίζει έτσι και τα στοιχεία ενός πολιτισμού που με ποιοτικά χαρακτηριστικά προβάλλει και πραγματώνει τις έννοιες της ικανότητας, της ομαδικότητας, και της συνεργασίας.

Άρα υπό ένα τέτοιο πρίσμα – συνέχισε ο κ. Βαρουξής – είμαι και προσωπικά έτοιμος να συμβάλλω όπου χρειαστεί, για τις δομές αθλητισμού στην Ηλεία, κάποιες από τις οποίες ακόμα και σήμερα, μετά μάλιστα από την περίοδο της κρίσης είναι απενεργοποιημένες, χωρίς να χρησιμοποιούνται και να εξυπηρετούν τον σκοπό για τον οποίο έγιναν.

Στην Ηλεία άλλωστε οφείλουμε πέρα από τα όσα έχουν υλοποιηθεί μέχρι τώρα από την Περιφέρεια και τους Δήμους ή από τις Αθλητικές Ομοσπονδίες της χώρας, να συνεχίσουμε στην προοπτική των μεγάλων διοργανώσεων με την αξιοποίηση της Ολυμπίας, της Ήλιδας και των άλλων πλεονεκτημάτων μας που έχουν να κάνουν και με το φυσικό περιβάλλον (Καϊάφας, Φολόη, Φράγμα Πηνειού  κλπ) και να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή συμμετοχή.

Και βέβαια – κατέληξε ο κ. Βαρουξής – με θετικό αντίκτυπο όχι μόνο για την εξέλιξή μας αλλά και την τοπική οικονομία, αφού οι αθλητικές διοργανώσεις και οι ανάλογες υποδομές θα αυξήσουν παράλληλα και το δείκτη της επισκεψιμότητας και της παραμονής στις διάφορες περιοχές του Νομού μας. Και αυτό είναι σίγουρα ένα κομμάτι της επιδιωκόμενης ανάπτυξής μας.