Μαρία Φραγκή: Οι στιγμές μέσα στον χρόνο…

Γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1983 και μεγάλωσε στο Ξηροκάμπι Λακωνίας. Είναι η πρώτη από τις 4 κόρες του Γεωργίου Φραγκή, αυτοκινητιστή και μετόχου στο ΚΤΕΛ Λακωνίας και της Ζαχαρούλας Ορφανου, η οποία κατάγεται από τη Σκάλα Λακωνίας.Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Ξηροκαμπίου και σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2009 είναι δικηγόρος με εξειδίκευση στους τομείς εμπορικού και αστικού δικαίου, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Σπαρτης και διατηρεί δικηγορικά γραφεία στη Σπάρτη και το Ξηροκάμπι Λακωνίας. Το 2012 νυμφεύτηκε τον Σταύρο Χαντζάκο, γιο των φιλολόγων Χρήστου Χαντζάκου και Μαρίας Κουρή, με σπουδές στα οικονομικά, αγρότη και μέτοχο του ΚΤΕΛ Λακωνίας , με τον οποίο έχουν αποκτήσει τον 9 χρόνο γιο τους Χρήστο. Μιλάει άριστα Αγγλικά.

  1. Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ

Ασχολήθηκε με την δικηγορία

Η Μαρία Φραγκή από το 2009 είναι δικηγόρος με εξειδίκευση στους τομείς εμπορικού και αστικού δικαίου, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης και διατηρεί δικηγορικά γραφεία στη Σπάρτη και το Ξηροκάμπι. Διατέλεσε πολλά χρόνια in house Δικηγόρος σε μεγάλες εταιρείες, προσφέροντας τις νομικές της συμβουλές και υπηρεσίες έχοντας δικαστηριακή αλλά και συμβουλευτική εμπειρία στη δικηγορία.

Εξειδικεύτηκε σε υποθέσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Η υποψήφια βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ, εξειδικεύεται επίσης σε υποθέσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με μεγάλη εμπειρία στις εξωδικαστικές ρυθμίσεις με τις Τράπεζες, στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, στις υποθέσεις του νόμου 3869/2010, στη Τραπεζική Διαμεσολάβηση και σε όλες τις διαφορές των δανειοληπτών με τα τραπεζικά ιδρύματα που αφορούν στα «κόκκινα δάνεια».

Ανέλαβε Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια 

Είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια σε Οικογενειακές υποθέσεις και σε υποθέσεις στον Εργασιακό χώρο με μετεκπαίδευση στην Διαμεσολάβηση, στη Σχολική Διαμεσολάβηση, στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης οφειλών, στην Τραπεζική Διαμεσολάβηση και στην Κτηματολογική Διαμεσολάβηση. Από το 2018 είναι Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων (DPO).

Αποφάσισε να συστρατευτεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η κα. Φραγκή ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, συμμετέχει στις εκλογές ως υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στη Λακωνία, με αποκλειστικό σκοπό να συμβάλλει στην υλοποίηση των στόχων του κόμματός της και του Προέδρου, για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Είναι, για τη Λακωνία και ιδιαίτερα για τις περιοχές από όπου κατάγεται αλλά και όπου δραστηριοποιείται, μια εξαιρετική εκπροσώπηση. Πρόκειται για μέλος της λακωνικής κοινωνίας, μόνιμη κάτοικο Σπάρτης, αυτοδημιούργητη και εξελισσόμενη επιστήμονας κι επαγγελματίας, νέα γενιά της Παράταξης της ΝΔ και μαχητική γυναίκα και μητέρα.

Θέλησε να ενώσει τις υγιείς δυνάμεις της Λακωνίας

Στέλεχος της ΝΔ αρκετά χρόνια στη Λακωνία η Μαρία Φραγκή ήταν η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο ψηφοδέλτιο του κόμματος και αποτελεί μια νέα καθαρή υποψηφιότητα που θέλει δίπλα της να συμπλεύσουν υγιείς δυνάμεις από ολόκληρη της Λακωνία καθώς και πολλά νέα άτομα βλέποντας στο πρόσωπό της το νέο της ανανέωσης αλλά και τον δυναμισμό της γυναικείας παρουσίας στα κομματικά και πολιτικά δρώμενα του νομού. Να σημειωθεί πως η Μαρία Φραγκή γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Σπάρτη και έχει καθημερινή παρουσία στην τοπική κοινωνία.