Μητσοτάκης – Φαρμάκης: Οι δύο φάκελοι…

Στην φωτογραφία βλέπουμε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη.

Χθες σας έγραφα για την δημόσια δήλωση στήριξης του πρώτου στον δεύτερο (ενόψει αυτοδιοικητικών καλπών).

Σήμερα θα μιλήσω για τους φακέλους που βλέπετε στο στιγμιότυπο.

Οι πιο παρατηρητικοί από όσους παρακολούθησαν την συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα είδαν ότι αυτοί οι φάκελοι που βρίσκονται μπροστά στον Περιφερειάρχη έφυγαν μαζί με τον Πρωθυπουργό

Οι αποδείξεις, το αίτημα (Β)

«Σε τρία μόλις χρόνια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δρομολογήσαμε έργα που αντιστοιχούν σε ένα ακόμα ΠΕΠ. Δηλαδή, ένα πλήθος έργων που κάποτε απαιτούσε 7-8 ή και 10 χρόνια για να υλοποιηθεί, έγινε σε τρία μόνο χρόνια. Το μαρτυρούν οι αριθμοί των έργων που εντάξαμε, δημοπρατήσαμε και υλοποιούμε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νεκτάριος Φαρμάκης καλωσορίζοντας τον Πρωθυπουργό.
Οι αποδείξεις αυτών των λέξεων βρίσκονταν στον έναν από τους φακέλους, η παράδοση του οποίου συνοδεύτηκε από ένα εύλογο –κατά την άποψη μας- αίτημα.

Η ισχυρή απορροφητικότητα κονδυλίων αυτονόητα οδηγεί στο αίτημα για αύξηση του ορίου πληρωμών με στόχο την μεγαλύτερη εκταμίευση πόρων που υπέβαλλε ο Περιφερειάρχης στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την απάντηση δυστυχώς δεν την άκουσα για να σας την μεταφέρω…

Θα την μάθουμε πάντως.

…και η παρέμβαση (Γ)

Και πάμε στον δεύτερο φάκελο. Αυτός αφορούσε το σχεδιαζόμενο φωτοβολταϊκό πάρκο όπου τελευταία παρατηρούνται καθυστερήσεις στην διαδικασία αδειοδοτήσεων. Από …πήρε το αυτί μου μάλλον πρόκειται για κάποιες υπηρεσίες (ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΕ και δεν κατάφερα να ακούσω ποιά άλλη)

Ο Φαρμάκης λοιπόν αφού συζήτησε με τον Πρωθυπουργό για τα οφέλη της επένδυσης ζήτησε την παρέμβαση του για να τρέξουν οι διαδικασίες.