Νίκη Κεραμέως: Μικρά στιγμιότυπα από τα εγκαίνια του Λυκείου Λεχαινών

Τα εγκαίνια του Γενικού Λυκείου Λεχαινών, ενός υπερσύγχρονου κτηρίου που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, έκανε χθες το μεσημέρι η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, που έκοψε την κορδέλα, ενός «ονείρου» ετών για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Λυκείου που έχουν φοιτήσει σε αυτό. 

Δείτε τα παραλειπόμενα της εκδήλωσης: 

Έβγαλε σέλφι!

Μια σέλφι όλοι μαζί, για να θυμούνται την παρουσία της υπουργού Παιδείας στα Λεχαινά, έβγαλε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, με την κ. Κεραμέως, τους βουλευτές και τον δήμαρχο. Αυτή ήταν μία από τις αμέτρητες σέλφι που έβγαλε η υπουργός με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς μετά τη λήξη των εγκαινίων. Πάντως δεν είπε σε κανέναν όχι.

Έλαβε δώρα

Εκτός από τις ανθοδέσμες που έλαβε η υπουργός Παιδείας κατά την παρουσία της στις σχολικές εγκαταστάσεις σε Νέα Μανωλάδα και Ανδραβίδα, ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, κ. Γιάννης Λέντζας της προσέφερε και τοπικά προϊόντα – ζυμαρικά από την περιοχή.

Η κ. Κεραμέως, χαριτολογώντας ανέφερε ότι αυτό το καλάθι θα το λατρέψουν κάποιοι «μικροί», εννοώντας τα παιδιά της.

Χόρεψαν

Οι μαθητές του Λυκείου Λεχαινών, παρουσίασαν χορούς παραδοσιακούς στην υπουργό Παιδείας και τους παρευρισκόμενους και απέσπασαν το πιο μεγάλο χειροκρότημα. Ήταν ένα δείγμα πως στο σχολείο η εκπαίδευση έχει αλλάξει επίπεδο και εντάσσει και τον πολιτισμό στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Του ευχήθηκε

Μόλις έφτασε στον χώρο του Γυμνασίου Λεχαινών την κ. Κεραμέως υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης, κ.κ. Αθανάσιος Β’. Εκεί η κ. Κεραμέως του ευχήθηκε για τα νέα καθήκοντα αναφερόμενη ότι γνωρίστηκε μαζί του κατά τη διαδικασία της παρουσίας του Σεβασμιοτάτου στο Προεδρικό Μέγαρο όταν υπέγραψε τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου.

Μίλησε με μαθητές

Η κ. Κεραμέως μίλησε με τους μικρούς μαθητές των δημοτικών σχολείων που επισκέφθηκε και τα παιδιά την αγκάλιασαν με θέρμη. Μάλιστα, τις έδειξαν τις ζωγραφιές τους και της είπαν τα δικά τους όνειρα, για ένα όμορφο σχολείο, όπως το φαντάζονται.