Νίκος Κοροβέσης: «Μπορώ να κοιτάζω τον κόσμο στα μάτια»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στα «Πολιτικά Νέα», και τη δημοσιογράφο Μαριάννα Μητροπούλου, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Κοροβέσης.

Ο κ. Κοροβέσης, μίλησε μεταξύ άλλων για την απόφασή που πήρε στα 22 του χρόνια, να μείνει μόνιμα και να δραστηριοποιηθεί στην Ηλεία, για την ενασχόληση με τα κοινά, για τον Νεκτάριο Φαρμάκη και τη νίκη της παράταξής του στις εκλογές του 2019, για τη θητεία του ως αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού και για τις εκλογές του 2023.

Η «κάθοδος» στην Ηλεία

Ο αντιπεριφερειάρχης μίλησε με συγκίνηση για την απόφασή που έλαβε μόλις στα 22 του χρόνια, να εγκαταλείψει την Αττική και όχι απλά να γίνει μόνιμος κάτοικος Ηλείας, αλλά και να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στον τόπο καταγωγής της μητέρας του, και στην οικογενειακή επιχείρηση της οικογένειάς του, στον Κακόβατο.

Όπως είπε τόσο ο Κακόβατος, όσο και η οικογενειακή ταβέρνα του παππού του, «Οι Μουριές», πολύ κοντά στην παραλία, ήταν μέρη που από μικρό παιδί, αγαπούσε πολύ. Του άρεσε να βοηθά, να σερβίρει, να έρχεται σε επαφή με τον κόσμο. Ήταν ο μόνιμος προορισμός διακοπών για εκείνον. Μάλιστα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, οι φίλοι του στο σχολείο του είχαν δώσει το προσωνύμιο «Κακόβατος», καθώς σε όλες του τις κουβέντες, στις εκθέσεις, σε ομιλίες, εκθείαζε την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του, σε ηλικία περίπου 22 ετών, αποφάσισε πως αυτό είναι το μέρος στο οποίο θέλει να ζήσει. «Είχα κατέβει στον Κακόβατο, για το Πάσχα. Μια μέρα, τηλεφώνησα στη μητέρα μου η οποία θα ερχόταν για διακοπές, και της ζήτησα να πάρει μαζί της τα ρούχα και τα πράγματά μου, γιατί αποφάσισα να μετακομίσω μόνιμα στην περιοχή», ανέφερε χαμογελώντας.

Όπως εξομολογήθηκε ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Ο ίδιος και η οικογένειά του, επένδυσαν στον Κακόβατο, επέκτειναν την επιχείρησή τους, ενώ προχώρησαν και στη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας. Οι παραπάνω κινήσεις πραγματοποιήθηκαν με ρίσκο, στην περίοδο της μεγάλης κρίσης που βίωνε η χώρα, όμως όπως σημείωσε ο κ. Κοροβέσης, η πορεία μέσα στον χρόνο τους δικαίωσε.

Το «άνοιγμα» στην πολιτική

Η ενασχόληση με τα κοινά, όπως είπε, υπήρχε πάντοτε στη ζωή του. Το να πάρει αυτή την ασχολία όμως πιο «σοβαρά», ωθήθηκε από την δραστηριοποίησή του στην Νέα Δημοκρατία. Ήταν 2017, όταν ενημερώθηκε πως το όνομά του θα βρίσκεται στο επόμενο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Τότε, όπως ανέφερε, ξεκίνησε τον δικό του αγώνα, «οργώνοντας» τον νομό, χωρίς βοήθεια, χωρίς κόλακες και παρατρεχάμενους. Όμως, επειδή όπως τόνισε «έτσι γίνεται στην πολιτική», τελικά η υποψηφιότητά του δεν προχώρησε. Ο ίδιος ένιωσε απογοητευμένος, και για ένα μεγάλο διάστημα, είχε πείσει τον εαυτό του πως δεν θα ασχοληθεί ξανά με την πολιτική. Μέχρι που συνάντησε και γνώρισε τον Νεκτάριο Φαρμάκη. Ο νυν περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, του έκανε αμέσως πρόταση να ενταχθεί στην παράταξή του «Όλα από την αρχή», και να κατέβει στο πλευρό του, στις περιφερειακές εκλογές του 2019. Λίγους μήνες μετά θα εκλεγεί περιφερειακό σύμβουλος, και θα αναλάβει καθήκοντα Περιφερειάρχη Τουρισμού & Πολιτισμού, για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

«Μπορώ να κοιτάζω τον κόσμο στα μάτια»

Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό της θητείας του, ο κ. Κοροβέσης σημείωσε, πως μπορεί να κοιτάζει στα μάτια με σιγουριά, όχι μόνο τους οκτώ χιλιάδες συμπολίτες του, που τον ψήφισαν στις εκλογές του 2019, αλλά κάθε πολίτη της Ηλείας, και της Δυτικής Ελλάδας. Στη συνέχεια ο κ. Κοροβέσης αναφέρθηκε στα ξεχωριστά χαρακτηριστικά κάθε Περιφερειακής Ενότητας, τα οποία τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Φαρμάκης, θέλησαν να «ενώσουν» κάτω από τη «σκέπη» του ονόματος αλλά και της ταυτότητας που λέγεται «Ολυμπιακή Γη». Ακόμη, αναφέρθηκε εκτενώς στις δεκάδες εκδηλώσεις που έγιναν φέτος το καλοκαίρι, από την μια άκρη της Δυτικής Ελλάδας έως την άλλη, από την πιο μεγάλη πόλη έως τον πιο μικρό οικισμό, με την υπόσχεση πως το «πολιτιστικό καλοκαίρι της ΠΔΕ», θα γίνει θεσμός. Επίσης, μίλησε λεπτομερώς για το brand του «Olympian Land», και το παραδοσιακό πρωινό με τα μοναδικά ποιοτικά υλικά της ολυμπιακής γης, ένα σχέδιο που μόλις πρόσφατα ξεκίνησε να προωθείται.

«Συνεχίζουμε μαζί»

«Ξεκινήσαμε μαζί, και θα συνεχίζουμε μαζί». Με αυτή τη φράση ο αντιπεριφερειάρχης, αναφέρθηκε στην απόφασή του να πορευτεί ξανά στο πλευρό του Νεκτάριο Φαρμάκη, στις περιφερειακές εκλογές του 2023. Όπως είπε, είναι μοίρα, είναι χρέος, είναι ευθύνη, να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν όσα ξεκίνησαν στην πρώτη τους θητεία.

*Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Νίκου Κοροβέση παρακάτω: