Νίκος Χαρδαλιάς: Οι στιγμές μέσα στον χρόνο…

Ενημέρωση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νικόλαο Χαρδαλιά για θέματα αρμοδιότητάς τους, Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ – ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ( 10 Νοεμβρίου 1968) είναι Έλληνας πολιτικός και υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη. Πριν από αυτή τη θέση, διετέλεσε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας την περίοδο Μαρτίου 2020 – Αυγούστου 2021. Γεννήθηκε στον Βύρωνα και κατάγεται από τη Γρανίτσα Ευρυτανίας. Είναι απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Κεντ της Αγγλίας. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επικοινωνία και τα ΜΜΕ. Έχει ειδικευθεί σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.

. Στις 16 Αυγούστου 2021, ο Νίκος Χαρδαλιάς παρακολουθούσε την εξέλιξη των πυρκαγιών στην Κερατέα και τα Βίλια ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα». Εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο και κρίθηκε απαραίτητο να του τοποθετηθούν δύο στεντ και να παραμείνει στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ…

Ασχολήθηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Το 1994 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος με το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ και τον υποψήφιο Δήμαρχο τότε, Δημήτρη Δράκο, ενώ το 1998 κατήλθε στις εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού ΕΠΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ και συγκέντρωσε ποσοστό 31,9% και 48,9% στον α’ και β’ γύρο αντίστοιχα. Τον Οκτώβριο του 2002, εξελέγη Δήμαρχος Βύρωνα, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και από το 2003 έως το 2014 υπηρέτησε αυτή τη θέση και από το 2014 έως το 2019 ήταν περιφερειακός σύμβουλος Αττικής. 

Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ…

Ανέλαβε κρίσιμα χαρτοφυλάκια

Όντας μέλος στην Π.Ε. της ΝΔ και γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος, ο Νίκος Χαρδαλιάς, το  2019 έγινε αναπληρωτής γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και από εκεί Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας. Τον Μάρτιο του 2020 ο ρόλος του αναβαθμίστηκε και έγινε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων έχοντας να αντιμετωπίσει την μάχη με την πανδημία αλλά και τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021. Κατόπιν ανασχηματισμού της κυβέρνησης την 31η Αυγούστου 2021, ο Νίκος Χαρδαλιάς ορίστηκε Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, αντικαθιστώντας τον Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ενημέρωση της Επιτροπής από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νικόλαο Χαρδαλιά, για θέματα αρμοδιότητάς του, Πέμπτη 5 Μαΐου 2022. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ…

Μπήκε στη ζωή του ο αθλητισμός

Ο Βύρωνας είναι γειτονιά του, το μέρος που μεγάλωσε και ζει. Πολύ καλός μαθητής στο σχολείο αλλά και καλός παίκτης του χάντμπολ. Ένα σπορ που πριν αναλάβει την νευραλγική θέση του γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας και τώρα που είναι υφυπουργός, όταν είχε τον ελεύθερο χρόνο έπαιζε με τους παλαίμαχους του Αθηναϊκού. Όσον αφορά τον αθλητισμό εκτός από τον Αθηναϊκό, του οποίου διετέλεσε πρόεδρος στην γυναικεία ομάδα μπάσκετ ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι και φανατικός φίλαθλος της ΑΕΚ.

Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ…

Εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στον επαναπατρισμό των λειψάνων

Το Νοέμβριο του 2021 ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση σε ειδική τελετή που έγινε για τον επαναπατρισμό των λειψάνων των επτά πεσόντων αγωνιστών της Κύπρου, που ανευρέθησαν και ταυτοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εκταφών της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων. «Αποτελεί εξαιρετική τιμή και προκαλεί ιδιαίτερη συγκίνηση το γεγονός ότι παραλάβαμε σήμερα και συνοδεύσαμε στην πατρίδα τα οστά επτά ηρώων που έπεσαν υπέρ πατρίδος στη μεγαλόνησο, κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής» είχε αναφέρει κατά τον χαιρετισμό του.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς εκπροσώπησε την, Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022, την Ελληνική Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που συνδιοργάνωσαν το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και ο Δήμος Αγίου Ευστρατίου, για τον πεσόντα εν ώρα καθήκοντος, Ήρωα Υποσμηναγό (Ι) Νικόλαο Σιαλμά και πραγματοποιήθηκαν στο ακρωτήριο Νικόλαος Σιαλμάς, στον Άγιο Ευστράτιο, όπου βρίσκεται το ομώνυμο μνημείο. Ο Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς έπεσε υπερασπιζόμενος τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας μας στις 18 Ιουνίου 1992, κατά τη διάρκεια αποστολής αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, τα οποία είχαν παραβιάσει τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ευστρατίου. Με τον ηρωικό του θάνατο, εντάχθηκε στο πάνθεον των Ελλήνων ηρώων και μαρτύρων, που έπεσαν στον βωμό του καθήκοντος, υπερασπίζοντας τους ελληνικούς ουρανούς. (ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ/EUROKINISSI)

Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ…

Ολοκληρώθηκε η οικογενειακή του ευτυχία

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι πατέρας δύο κοριτσιών. Οι κόρες του ονομάζονται Ιωάννα και Δήμητρα. Από τον πρώτο του γάμο με την Αργυρώ Μαστρανδρέου απέκτησε την πρώτη του κόρη, την Ιωάννα, που το καλοκαίρι του 2019 πέρασε στη Νομική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η δεύτερη σύζυγός του, με την οποία έχει αποκτήσει τη μικρή Δήμητρα, ονομάζεται Γιώτα Παναγιωτοπούλου και είναι καθηγήτρια φυσικής αγωγής και πρώην πρωταθλήτρια στίβου. Ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι ιδιαίτερα ενεργός στα social media και συχνά δημοσιεύει οικογενειακές φωτογραφίες ενώ διατηρεί πάρα πολύ καλές σχέσεις και με την πρώτη του σύζυγο Αργυρώ Μαστανδρέου.