Στάθης Καννής ο νέος δήμαρχος Πύργου: «Θα είμαι ένας δήμαρχος όλων των Πυργιωτών!..»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ

«Θα είμαι ένας δήμαρχος όλων των Πυργιωτών και για όλες τις δημοτικές ενότητες». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του νέου δήμαρχου Πύργου Στάθη Καννή προς το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από το εκλογικό του κέντρο, μετά την επισφράγιση της μεγάλης του νίκης.

Η παράταξη «Μπορούμε» με επικεφαλής τον κ. Καννή πήρε από την αρχή της καταμέτρησης το
προβάδισμα έναντι του απερχόμενου πλέον δημάρχου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου και το κράτησε μέχρι το τέλος.

ADVERTISING

Ο Στάθης Καννής κέρδισε πανηγυρικά τη «μάχη» του δεύτερου γύρου, λαμβάνοντας ποσοστό 56,03%, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένοι Αλλάζουμε τον Πύργο» συγκέντρωσε ποσοστό 43,97%.

Οι έδρες από το δεύτερο εκλογικό αποτέλεσμα για τις δύο παρατάξεις διαμορφώθηκαν στις 17 για την παράταξη «Μπορούμε» του Στάθη Καννή και στις 6 για την παράταξη «Ενωμένοι Αλλάζουμε τον Πύργο» του Τάκη Αντωνακόπουλου.

Στις πρώτες του δηλώσεις που έκανε σε ζωντανή σύνδεση στην τηλεόραση της ΟΡΤ και στο δημοσιογράφο Γιάννη Τσουκαλά ο κ. Καννής εμφανίστηκε ενωτικός, ευχαριστώντας εμφανώς συγκι- νημένος τους πολίτες, τους υποψήφιους με την παράταξή του και τους συνεργάτες του, τη γυναίκα του και τα παιδιά του, την κόρη του Στέλλα, και τον γιο του, Θάνο, οι οποίοι ήταν εμφανώς συγκινημένοι.

«Σας ευχαριστώ όλους για αυτή την καθαρή νίκη που αξίζει για τον Πύργο. Σε όλους μας ανήκει αυτή η νίκη, όχι σε εμένα αλλά σε όλους. Θα είμαι ένας δήμαρχος όλων των Πυργιωτών και για όλες τις δημοτικές ενότητες. Αξίζει μια καλύτερη τύχη για όλες τις δημοτικές ενότητες. Θα βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής όλων των συμπολιτών μας. Αυτός είναι ο ρόλος μας. Θέλουμε να αγκαλιάσουμε τη νέα γενιά που της χρωστάμε πολλά και αυτά που της στερήσαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Ευχαριστώ που συμπαρασταθήκατε σε αυτήν την προσπάθεια. Βρεθήκαμε μπροστά σε συνθήκες άσχημες αλλά αυτά τέλειωσαν. Την 1η πρώτου στρωνόμαστε στην δουλειά. Ο δήμος επιστρέφει στην αξιοπρέπεια. Θα επανέλθει η κανονικότητα αυτή που στερήθηκε ο δήμος τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Καθένας πολίτης θα μπορεί ελεύθερα να εκφράζεται. Η μέρα είναι ιστορική για τον δήμο μας. Το δημαρχείο θα είναι ανοικτό σε οποιαδήποτε πρόταση, άποψη. Ξημερώνει μια άλλη ημέρα που δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που ξέρατε. Να είστε δίπλα μου και τις επόμενες ημέρες και την επόμενη πενταετία. Δεν είμαι δήμαρχος που θα αποφασίζει μόνος του. Έχω ανάγκη τις προτάσεις όλων. Θα σεβόμαστε και τις απόψεις της αντιπολίτευσης. Όλοι έχουν δικαίωμα στην γνώμη, δεν πρέπει να στερείται τίποτα ο πολίτης και οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου».

Ερωτηθείς για την ανακοίνωση του Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, στην οποία τον συνεχάρη, ο κ. Καννής δήλωσε στην ΟΡΤ ότι: «Ευχαριστώ τον κ. Αντωνακόπουλο για τα συγχαρητήριά του. Τον σέβομαι γιατί αποτέλεσε επιλογή των πολιτών για τέσσερα χρόνια και θα συνεργαστώ μαζί του την νέα πενταετία για το καλό της πόλης και των συνδημοτών μας».

Η δήλωση του Παναγιώτη Αντωνακόπουλου

Ανακοίνωση μετά τα τελικά αποτελέσματα εξέδωσε ο απερχόμενος δήμαρχος Πύργου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενωμένοι Αλλάζουμε τον Πύργο», στην οποία σημείωσε πως:

«Συγχαρητήρια στον κ. Στάθη Καννή για τη νίκη του. Εύχομαι καλή και δημιουργική θητεία. Ο Δήμος Πύργου έχει ανάγκη από συνεργασία και συναίνεση για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος».