Περιοδεία κλιμακίου της Ν.Δ. στην Ηλεία – Συζήτησε με τους αγρότες

Μια σειρά από σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος τέθηκαν στις συναντήσεις που είχε ο Γραμματέας Αγροτικών Φορέων της ΝΔ κ. Ανδρέας Καρασαρίνης κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε στην Ηλεία.

Ο κ. Καρασαρίνης συνοδευόμενος από τους Βουλευτές Διονυσία Αυγερινοπούλου και Ανδρέα Νικολακόπουλο, τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ηλείας κ. Γιώργο Λαμπρόπουλο, τον Υπεύθυνο Αγροτικού κ. Κώστα Αναγνωστόπουλο, τον Εκπρόσωπο Τύπου Γραμματείας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ κ. Λευτέρη Βαρουξή και άλλα στελέχη επισκέφθηκε αγροδιατροφικές μονάδες και επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα στην Ηλεία όπου άκουσε από τους καθ΄ ύλην αρμόδιους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ειδικότερα επισκέφθηκαν τους συνεταιρισμούς «Ήλιδας», «Υρμίνης» και «Αέλια» καθώς επίσης και την «Φάρμα Νικολόπουλος» στον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Στον Δήμο Πηνειού τους αγροτικούς συνεταιρισμούς φρούτων «ΔΙΑΣ», τομάτας «Μανώλης Δελληγιάννης» καθώς και τη γαλακτοβιομηχανία «Φάρμα Ηλείας» του Σάκη Μαρίνου.

Στην Αμαλιάδα την Ομάδα Παραγωγών και στον Πύργο το ελαιοτριβείο Τσουκαλά. Αργά το μεσημέρι έγινε συνάντηση με τους σταφιδοπαραγωγούς στο Καράτουλα όπου για ακόμα μία φορά τέθηκε το ζήτημα της τιμής και του μέλλοντος του προϊόντος.

Στην συνέχεια έγιναν επισκέψεις στα ελαιοτριβεία Νιάρχου στην Κρέστενα και Τάγαρη στην Ζαχάρω, ενώ η τελευταία στάση της περιοδείας αυτής ήταν τα Θερμοκήπια Κατσικαρώνη όπου εκεί τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες που ασχολούνται με τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Από την πλευρά του κλιμακίου και του Γραμματέα Αγροτικών Φορέων της ΝΔ παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες στήριξης που η κυβέρνηση έχει πάρει για τον πρωτογενή τομέα, στις οποίες περιλαμβάνονται η επιπλέον ενίσχυση των αγροτών με 60 εκ. ευρώ καθώς και τα χρηματοδοτικά προγράμματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο.