Πόροι ύψους 1,75 από το ΕΣΠΑ 2021-2027 για τις δομες Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών στη Δυτ. Ελλάδα

Συνεχίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία των δομών Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών στη Δυτική Ελλάδα, καθώς ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης προχώρησε στην υπογραφή πράξεων ένταξης ύψους 1,75 εκατ ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027.

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Ελλάδα 2021-2027έδωσε στη δημοσιότητα τρεις προσκλήσεις με αντικείμενο τη λειτουργία Δομών και Υπηρεσιών προς όφελος των γυναικών και την καταπολέμηση της βίας και συγκεκριμένα:

«Το ΕΣΠΑ μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, χρηματοδοτεί ένα δίκτυο προστασίας κακοποιημένων γυναικών, αξιοποιούμε αυτήν τη δυνατότητα και εξασφαλίζουμε τη συνέχιση λειτουργίας σε δύο συμβουλευτικά κέντρα σε Πάτρα και Πύργο, όπως επίσης και δύο ξενώνες φιλοξενίας σε Αγρίνιο και Πάτρα. Βοηθούμε τις γυναίκες να σπάσουν τη σιωπή τους όταν αντιμετωπίζουν ενδοοικογενειακή ή έμφυλη βία και τις ενθαρρύνουμε για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Δείχνουμε μηδενική ανοχή στην βία κατά των γυναικών αλλά και σε οποιαδήποτε μορφή βίας» δήλωσε ο κ. Φαρμάκης.