Σήμερα στην Ηλεία ο Αλέξης Τσίπρας – Ανοιχτή συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στο Πάρκο Ξυστρή

Φωτ.: Eurokinissi

Για πέμπτη φορά μέσα στην τρέχουσα τετραετία θα βρεθεί σήμερα στην Ηλεία ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να πραγματοποιήσει ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση που θα λάβει χώρα στις 7 μ.μ. στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο.

Η επικείμενη κάθοδος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην περιοχή αποδεικνύει για μια ακόμα φορά την έμφαση που δίνει ο κ. Τσίπρας στον νομό όπου το κόμμα του παρουσιάζει αυξημένη δυναμική και γι’αυτό στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η Ηλεία είναι ένας από τους νομούς που θα αποτελέσουν βαρόμετρο ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», η ομιλία του κ. Τσίπρα θα είναι χωρισμένη σε δύο κατηγορίες ασκώντας αρχικά δριμεία κριτική στην Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα ζητήματα που απασχολούν το νομό και στην συνέχεια θα προβάλλει τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος τόσο για τον τόπο όσο και συνολικά για την χώρα.

Αρχικά, θα κάνει λόγο για εγκατάλειψη της Ηλείας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εστιάζοντας στην κατάρρευση της δημόσιας υγείας στην περιοχή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αναφερθεί τόσο στο συνολικό σχέδιο του κόμματος για την ενίσχυση της υγείας στην Ελλάδα όσο και στα νοσοκομεία της Ηλείας ενώ από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι θα αφιερώσει αρκετό χρόνο από την ομιλία του και στην απομάκρυνση των πανεπιστημιακών τμημάτων από Πύργο και Αμαλιάδα τα οποία είχαν θεσμοθετηθεί το 2019 από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθως, ο Αλέξης Τσίπρας θα εστιάσει την κριτική του και στις υποδομές. Θα κάνει λόγο για καθυστερημένη έναρξη της Πατρών –Πύργου με πολύ αυξημένο κόστος κατασκευής λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης από τότε που ενώ ανέλαβε αναμένεται να τοποθετηθεί και για τους οδικούς άξονες Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα και Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα, θα κάνει λόγο για αποκλεισμό της Ηλείας από σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο, το οποίο αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση θα εκσυγχρονιστεί και θα επαναλειτουργήσει.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να υπογραμμίσει την στασιμότητα σε κρίσιμα έργα όπως το Φράγμα του Πηνειού και το «πάγωμα» του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων στην λίμνη Καϊάφα και στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του θα παραθέσει τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως είναι φυσιολογικό θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον πρωτογενή τομέα και στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη και την ενίσχυση των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων Τέλος, στο επίκεντρο των αναφορών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί η αποκατάσταση των πληγέντων από τις πυρκαγιές κατηγορώντας την Νέα Δημοκρατία για την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου ανασυγκρότησης αλλά και στις καθυστερήσεις αποζημίωσης των πληγέντων από τα έντονα φυσικά φαινόμενα.