Στις 7,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

(EUROKINISSI)

Στις 7,5 μονάδες κατέγραψε η Marc την διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ στην «καθαρή» πρόθεση ψήφου, στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ANT1. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 16,6 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα για την πρωθυπουργία, ενώ αυξημένο εμφανίζεται το ποσοστό των πολιτών που θέλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις εκλογές.

Η ΝΔ καταγράφηκε στο 32,7% ( από 32,5%) και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 25,2% (από 24,6%) . Και τα δύο μεγάλα κόμματα εμφανίζουν αύξηση της συσπείρωσής τους – στο 71,5% η ΝΔ και στο 68,2% ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα, τάσεις αποσυσπείρωσης εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο η Marc μέτρησε για πρώτη φορά σε μονοψήφιο ποσοστό (9,8%) από την ανάληψη της ηγεσίας του από τον Νίκο Ανδρουλάκη. O Κυριάκος Μητσοτάκης αποσπά 48,7% ως καταλληλότερος πρωθυπουργός, με τον Αλέξη Τσίπρα στο 32,1%. Ο πρωθυπουργός παραμένει πρώτος σε δημοτικότητα με 47,3% θετικών γνωμών, με τον Αλέξη Τσίπρα στο 32,6% και τον Νίκο Ανδρουλάκη στο 30,6%.

Ναι στην απαγόρευση Κασιδιάρη

Πολύ μεγάλο είναι το ποσοστό εκείνων που συμφωνούν στην απαγόρευση του «κόμματος Κασιδιάρη», σε μία στιγμή που καταγράφεται με 3,4% στην πρόθεση ψήφου. Σύμφωνοι δηλώνουν οι ψηφοφόροι σε ποσοστό 73,8%, ενώ διαφωνεί το 22,2% για διάφορους λόγους – και όχι λόγω πολιτικής συμφωνίας με τις απόψεις του έγκλειστου στελέχους της Χρυσής Αυγής