Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Πύργο

Στην κεντρική ιδέα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που δεν είναι άλλη από το να υπάρχει συμμετοχή, δικαιοσύνη και ασφάλεια σε όλους τους τομείς, αλλά και να επανασυσταθεί το κράτος από ένα κόμμα που στηρίζει τον απλό πολίτη, εστίασε ο Ευρωβουλευτής του κόμματος Πέτρος Κόκκαλης στην κεντρική ομιλία που πραγματοποίησε κατά την διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του κόμματος στον Πύργο και στην παρουσίαση των υποψηφίων του ψηφοδελτίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΗΣ

Το συντονισμό της εκδήλωσης πραγματοποίησε η Έλενα Κακολύρη, η οποία προσφώνησε το Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος Παναγιώτη Φλεβοτόμο για ένα σύντομο χαιρετισμό, τον ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη για την κεντρική ομιλία, αλλά και τους υποψήφιους βουλευτές για το δικό τους σύντομο χαιρετισμό.

Ο κ. Φλεβοτόμος ευχαρίστησε τον κόσμο για τη σημαντική παρουσία του και τόνισε πως αυτοί είναι που θα δώσουν τον παλμό για την πολιτική αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας και την ανατροπή της δεξιάς, ενώ παράλληλα σημείωσε πως το μήνυμα της αλλαγής το καταθέτουν οι πολίτες με την παρουσία τους σε κάθε εκδήλωση του κόμματος.

Η κεντρική ομιλία του κ. Κόκκαλη

Ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης εν συνεχεία έλαβε το λόγο, εκφράζοντας τη χαρά του για τη σημαντική παρουσία του κόσμου στα εγκαίνια αλλά και για το γεγονός πως δεν έγινε κάτι στο νομό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μία μέρα νωρίτερα, ενώταυτόχρονα σχολίασε επικριτικά πως γενικότερα δεν έχει γίνει τίποτα στο νομό από τη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ.

Εστίασε ιδιαίτερα στο δρόμο καρμανιόλα Πύργου – Πατρών που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί και κρατάει αποκομμένους τους Ηλείους από την υπόλοιπη Ελλάδα, στην απώλεια των πανεπιστημιακών τμημάτων, καθώς και στην κρίση που βιώνει ο τομέας της υγείας και τα νοσηλευτικά ιδρύματα του νόμου, δηλώνοντας την αναποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης κυβέρνησης που δεν έχει βοηθήσει καθόλου στην ανάπτυξη.

Το «μαξιλαράκι» που βρήκε η ΝΔ

Όσον αφορά το κόμμα του, υποστήριξεπως παρέλαβαν τη χώρα σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση που είχαν προκαλέσει οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και με δύσκολη πολιτική για όλους, κατάφεραν την έξοδο από τα μνημόνια το 2018 και την πορεία της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης, με τον κ. Μητσοτάκη να παραλαμβάνει ένα μαξιλαράκι 37 δισεκατομμυρίων ευρώ και μία χώρα έξω από τα μνημόνια.

Η δύσκολη στιγμή στην Ευρωβουλή

Στάθηκε ιδιαίτερα στην ευκαιρία που δίνεται στο ΣΥΡΙΖΑ για μία νέα διακυβέρνηση που για πρώτη φορά να μπορέσει να εφαρμόσει μία πραγματική αριστερή προοδευτική πολιτική.Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πιο δύσκολη στιγμή του στην Ευρωβουλή, τη στιγμή που για πρώτη φορά συζητήθηκε στην Ολομέλεια η διάβρωση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα κακό αποτέλεσμα της διακυβέρνησης της ΝΔ.

Αιχμές για υποκλοπές, απευθείας αναθέσεις, ελευθερία Τύπου

Ιδιαίτερες αιχμές άφησε και για το θέμα των υποκλοπών και επεσήμανε πως τέτοιες καταστάσεις δεν συμβαίνουν στην Ευρώπη. Παράλληλα, έκανε λόγο πως η χώρα βρίσκεται πρώτη στις απευθείας αναθέσεις ευρωπαϊκά με 10 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ υπογράμμισε πως η Ελλάδα βρίσκεται στην θέση 107 παγκοσμίως και στην τελευταία ευρωπαϊκά στην ελευθερία του Τύπου.

Στόχος η ασφάλεια του μέλλοντος

Έκανε λόγο ακόμα για κυβέρνηση συνεργασίας σε δύσκολους καιρούς όπως αυτοί που διανύουμε τώρα που θα εγγυάται την ασφάλεια του μέλλοντος και ανέφερε πως χρειάζεται συνεννόηση, συνεργασία και πλατιά λαϊκή συμμετοχή προκειμένου να γίνει αλλαγή προς το καλύτερο. Όρισε ως βασικό στόχο τη συνομιλία με συναδέλφους από άλλες πολιτικές δυνάμεις, την εύρεση κοινών στόχων και την αναζήτηση σημείων συνεργασίας και δήλωσε ότι το κόμμα του μπορεί να επιτύχει τη δημιουργία αυτοδύναμης κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή.

Έχοντας μάλιστα δει και τα προγράμματα των υπόλοιπων κομμάτων, εξέφρασε την άποψη πως το κόμμα βρίσκεται κοντά σε μία διαφορετική ρότα από αυτή που τραβάει η ακραία δεξιά πλέον του κ. Μητσοτάκη.

Η αναφορά στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία, που αποτελεί μία ριζοσπαστική ολιστική πολιτική για την αλλαγή όλων των συστημάτων που επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή. Μεταξύ άλλων, επικεντρώθηκε και στο ΕΣΠΑ, την ΚΑΠ και το Ταμείο Ανάκαμψης, εργαλεία που σχεδιάστηκαν για να δημιουργηθεί μία νέα βάση ανθεκτικότητας στην κοινωνία, δίνοντας τη δυνατότητα να μπορεί η τελευταία να αντέξει σε όλα όσα έρχονται.

Οι εντολές και το «όρος Χάρβαρντ»

Χαριτολογώντας μάλιστα, είπε πως «υπάρχει η αίσθηση πως όλα τα γνωρίζει ο σοφός στο επιτελικό κράτος και πώς θα έρθουν οι δέκα εντολές από το Μωυσή από το όρος Χάρβαρντ για να μας κάνουν όλους εμάς να ζήσουμε καλύτερα».

Επιπροσθέτως, ο κ. Κόκκαλης επεσήμανε πως κεντρική ιδέα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι να υπάρχει συμμετοχή, δικαιοσύνη και ασφάλεια σε όλους τους τομείς και αυτό το κράτος θα πρέπει να επανασυσταθεί και πάλι από το κόμμά του στηρίζοντας την κοινωνία και δείχνοντας το ενδιαφέρον που πρέπει για τον απλό πολίτη. Τέλος, σχολίασε επικριτικά πως «η ΝΔ στηρίζει με κουπόνια», πως «η έμμεση φορολογία έχει φτάσει στο 66%» που αποτελεί τεράστιο ποσοστό από τη στιγμή που η Ευρώπη κινείται κάτω από το 50% και πως «όλα αυτά είναι πράγματα που θα πρέπει να αποκατασταθούν με θάρρος και πολλή δουλειά από το ΣΥΡΙΖΑ».

Σύντομες τοποθετήσεις των υποψηφίων

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, ακολούθησε παρουσίαση των υποψηφίων Βουλευτών του κόμματος στο Νομό Ηλείας, με κάθε έναν εξ αυτών να στέλνει το δικό του μήνυμα νίκης στο σύντομο χαιρετισμό του και πιασμένοι όλοι μαζί από το χέρι έδωσαν την υπόσχεση για πολιτική αλλαγή στη χώρα και το νομό.

Επίσκεψη στον τάφο του παππού του

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο κ. Κόκκαλης μιλώντας αποκλειστικά στην εφ. “Πατρίς” εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στην Ηλεία που αποτελεί ιδιαίτερη πατρίδα του παππού του. «Χαίρομαι πολύ που με κάλεσαν για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στον Πύργο και την παρουσίαση των υποψηφίων. Χαίρομαι όμως παραπάνω, γιατί είχα και την ευκαιρία να επισκεφτώ τον τάφο του παππού μου στο Σκουροχώρι», δήλωσε.

Ακολούθως, εξέφρασε πως η παράταξη του είναι έτοιμη να διεκδικήσει την ψήφο του κόσμου και να αγωνιστεί για τη Μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται η χώρα στις εκλογές της 21ης Μαΐου προκειμένου να αποκτήσει μία πολιτική σταθερότητα, ενώ πρόσθεσε πως πλέον είναι η ώρα της απλής αναλογικής και η ώρα που η χώρα θα πρέπει να γίνει ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος με κυβερνήσεις προοδευτικής διακυβέρνησης και συνεργασίας.

«Ανάγκη για διαφορετική διακυβέρνηση»

Σε ότι αφορά το νομό μας και ερωτώμενος για το πώς μπορεί το πρόγραμμα του κόμματός του να βοηθήσει την Ηλεία, ο κ. Κόκκαλης είπε αναλυτικά: «Αυτό που συμβαίνει στην Ηλεία, συμβαίνει και σε όλη την ελληνική περιφέρεια. Ένα επιτελικό κράτος που αποδείχθηκε αναποτελεσματικό και αυταρχικό. Έτσι λοιπόν και στην Ηλεία αλλά και σε όλη την Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει με ένα πρόγραμμα 50 ημερών προκειμένου να ανακουφίσει τον κόσμο από την ακραία ακρίβεια που έχουμε στη χώρα.

Να μειωθούν οι τιμές, να αυξηθούν οι μισθοί και να μπορέσει να πάρει μία ανάσα καταρχήν η κοινωνία και να προχωρήσουμε μετά στην ανασύνταξη και στην αναδιάταξη του κράτους δικαίου πού έχει καταβαραθρωθεί σε βαθμό που στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο συζητάμε για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση με θέμα τη διάβρωση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα για τοΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσει να κυβερνήσει με το δικό του πρόγραμμα, με συνεργασία και των άλλων προοδευτικών δυνάμεων, προκειμένου να ανασάνει η κοινωνία και να μπορέσουμε να μπούμε σε μία ευρωπαϊκή κανονικότητα από την οποία μας έχει απομακρύνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Για την Ηλεία τα ξέρετε καλύτερα από μένα. Ήταν εδώ χθες ο πρωθυπουργός και σας είπε ότι θα τελειώσει ο δρόμος το 2025, αλλά δεν σας είπε ότι σταμάτησε την εργολαβία που ήταν σε εξέλιξη από το ΣΥΡΙΖΑ, δεν σας είπε ότι έκλεισε τις δύο σχολές που υπήρχαν στην Ηλεία και έτσι την έκανε το μόνο νομό χωρίς πανεπιστημιακή σχολή στην Ελλάδα, στην κοιτίδα του Ολυμπιακού Πνεύματος.

Ακόμα, δεν σας είπε ότι το νοσοκομείο είναι σε τέτοια κατάσταση που πρέπει να πηγαίνετε στο Ρίο ή την Καλαμάτα και αν θα βρείτε κρεβάτι! Πρέπει πολύ σύντομα λοιπόν, να γίνει ζώνη άγονης γραμμής για να μπορέσουμε να προσελκύσουμε γιατρούς και νομίζω ότι όλα αυτά τα πράγματα θα μπορέσουμε να τα δούμε με μία πραγματική διαβούλευση, με μία πραγματική λαϊκή συμμετοχή, για να μπορέσουμε να έχουμε μία διαφορετική διακυβέρνηση από αυτή που έχουμε τώρα και δεν μας εξυπηρετεί».