«Φουλάρουν» ξανά οι μηχανές!

ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ 25ης ΙΟΥΝΙΟΥ

Το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και από τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας ξεκίνησε πλέον και επίσημα η νέα προεκλογική περίοδος, με τα κόμματα να βάζουν εκ νέου τους στόχους τους.

Η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει μια εντολή αυτοδύναμης κυβέρνησης,« όχι για αλαζονεία ή για καπρίτσιο, αλλά γιατί έτσι όπως είναι το πολιτικό σκηνικό στη χώρα, αυτή είναι η μοναδική προϋπόθεση για να μπορείς να έχεις μια κυβέρνηση αποτελεσματική με ενιαίο λόγο χωρίς ατέρμονες εσωτερικές διαβουλεύσεις, που θα πατάει γκάζι και όχι φρένο», όπως σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρώτη συνεδρίαση της νέας εκλογικής επιτροπής υπό τον Αλέξη Τσίπρα, βάζει μπροστά την επιχείρηση «επανεκκίνηση» τονίζοντας ότι θα δώσει μάχη ανατροπής των συσχετισμών. Πρώτος στόχος της ομάδας κρούσης του προέδρου του κόμματος δεν είναι άλλος από το να καταφέρει να επικοινωνήσει με τεχνοκρατική επάρκεια το πρόγραμμα και τις θέσεις του.

Συντονιστής της ομάδας κρούσης του Αλέξη Τσίπρα ορίστηκε ο Διονύσης Τεμπονέρας, γιος του αείμνηστου Νίκου Τεμπονέρα, ο οποίος προέρχεται από την αριστερή πτέρυγα των «προεδρικών» του ΣΥΡΙΖΑ.

H task force του Αλέξη Τσίπρα ενδυναμώθηκε με την προσθήκη του Στέφανου Κασσελάκη, ένα πρόσωπο που επέλεξε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας με περγαμηνές από την Αμερική και εμπειρία στον χώρο της ναυτιλίας.

Τέλος, με το βλέμμα στην κάλπη της 25ης Ιουνίου συνεδρίασε για πρώτη φορά μετά τις εκλογές, και το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη. Στόχος της Χαριλάου Τρικούπη να αναδειχθεί το κόμμα ως ο πραγματικός προοδευτικός και ιδεολογικός αντίπαλος της ΝΔ ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε σαφείς οδηγίες στα στελέχη του για εγρήγορση, ήπιο προγραμματικό λόγο, μακριά από τοξικότητα και αλαζονεία.

«Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες για να αποκτήσει η χώρα αξιόπιστη προοδευτική δύναμη, που θα μπορεί να αντιμετωπίσει ευθέως τη συντήρηση με προγραμματικό λόγο. Επενδύουμε στην ενότητα του λαού και όχι στον διχασμό, τον οποίο τροφοδοτούν για να επιβιώσουν οι ψηφιακές τους συμμορίες», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ανάλογο είναι το κλίμα και στα επιτελεία των επιτελείων των τριών κομμάτων στην Ηλεία, με τα «Πολιτικά Νέα» να παρουσιάζουν σήμερα το σχέδιο Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στον νομό στον δόμο προς τις νέες εκλογές.

«Κατεβάζει» βαριά χαρτιά η ΝΔ

Στη Νέα Δημοκρατία, μετά τα αποτελέσματα της 21ης Μαΐου τα χαμόγελα και η αισιοδοξία τόσο πανελλαδικά όσο και σε επίπεδο Ηλείας είναι διάχυτα όμως όπως διαμήνυσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, περιθώρια εφησυχασμού δεν υπάρχουν και στόχος στον νομό είναι η διατήρηση της πρωτιάς και αν είναι εφικτό με ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό.

Προς την κατεύθυνση αυτή, στην ΔΕΕΠ Ηλείας ετοιμάζονται πυρετωδώς για μεγάλες ανοιχτές πολιτικές συγκεντρώσεις στις οποίες θα δώσουν το «παρών» «βαριά» χαρτιά της παράταξης όπως  ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Νίκος Χαρδαλιάς ενώ πρόσφατα «έσκασε» η είδηση και για πιθανή κάθοδο και της Νίκης Κεραμέως ενδιάμεσα και συγκεκριμένα στις 18 Ιουνίου.

Ο πρώτος θα έρθει στα μέρη μας αρχές του ερχόμενου μήνα και συγκεκριμένα στις 6 Ιουνίου ενώ ο δεύτερος προς το τέλος του, στις 21/6. Όλοι τους, θα τονίσουν την ανάγκη συσπείρωσης και ανόδου των ποσοστών προκειμένου να καταστεί εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας αφού η πιθανότητα να μπουν κι άλλα κόμματα στη Βουλή ανεβάζει τον πήχη.

Σκέψεις για νέα κάθοδο Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ, η προσπάθεια ανασύνταξης στην Ηλεία ξεκίνησε με τον ερχομό, το περασμένο Σάββατο του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά και με την κλειστή συνεδρίαση που έλαβε χώρα στο Εργατικό Κέντρο της Αμαλιάδας.

Κεντρικός άξονας της συζήτησης ήταν πως ο λαός έστειλε το δικό του μήνυμα και πως από εδώ και πέρα και μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα πρέπει να εργαστούν όλοι σκληρά και να κερδίσουν και πάλι την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, διορθώνοντας τα λάθη και τις παραλείψεις της προηγούμενης περιόδου.

Μάλιστα, εξ’ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε γίνονται προσπάθειες οι οποίες μάλιστα θα ενταθούν το ερχόμενο διάστημα, να έρθει ξανά στην Ηλεία ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου, ο ΣΥΡΙΖΑ να καλύψει το χαμένο έδαφος στο νομό. Εξάλλου, ο πρόεδρος του κόμματος είναι αγαπητό πρόσωπο στην περιοχή και πιθανή έλευση του, εκτιμάται ότι θα συσπειρώσει τον κόσμο στον δρόμο προς τις κάλπες.

Οργανώνει ομιλίες και Εκλογικά Κέντρα το ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ, όπως προέκυψε και από την συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής, ο στόχος της δεύτερης θέσης στην Ηλεία κάθε άλλο παρά άπιαστος φαντάζει. Το κόμμα στον νομό μας «εκτόξευσε» το ποσοστό του και από εδώ και πέρα θα δοθεί η μάχη ανατροπής των συσχετισμών, όπως ακριβώς γίνεται και στην υπόλοιπη χώρα. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, καθορίστηκε ο «οδικός χάρτης» μέχρι και τις εκλογές της 25ης Ιουνίου με τις ομιλίες, τις περιοδείες και τις πολιτικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Όπως είναι φυσιολογικό, το μεγαλύτερο «βάρος» των ομιλιών θα σηκώσει ο Μιχάλης Κατρίνης που πλέον αποτελεί πρόσωπο κοινής αποδοχής και ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί τα περισσότερα μέρη της Ηλείας.  Παράλληλα, με πρωτοβουλία της Ν.Ε. του κόμματος στο νομό προγραμματίζεται το άνοιγμα εκλογικών κέντρων  σε περιοχές που μέχρι πρότινος δεν λειτουργούσαν.

Τέλος, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί και μια τελευταία μεγάλη, ανοιχτή, πολιτική εκδήλωση με καλεσμένο σημαίνων στέλεχος του κόμματος από την Αθήνα, κάτι το οποίο πάντως ακόμα δεν έχει φιξαριστεί.

Τα ψηφοδέλτια της 25ης Ιουνίου στην Ηλεία (ΡΑΣΤΕΡ)

Χρήσιμες πληροφορίες για το πώς θα ψηφίσουμε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου έδωσε ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος αποκάλυψε ότι θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στη διαδικασία.

«Αυτό το οποίο πρέπει να προσέξουμε όλοι μας είναι ότι δεν θα είναι τα ίδια ψηφοδέλτια. Ο κάθε αρχηγός του κόμματος θα τοποθετήσει τους βουλευτές με τη σειρά που αυτός επιθυμεί, είτε με τη σειρά εκλογής -που συνήθως έτσι γίνεται- ή αν θελήσει να κάνει κάποια αλλαγή είναι δικαίωμά του να την κάνει», σημείωσε ο κ. Σταυριανουδάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως επεσήμανε, σε περίπτωση που κάποιος ψηφοφόρος ξεχαστεί και βάλει σταυρό, τότε θα είναι στην ευχέρεια του δικαστικού αντιπροσώπου να αποδεχθεί ως έγκυρο το ψηφοδέλτιο.

Κατόπιν τούτο, και αφού σύμφωνα με πληροφορίες τα ψηφοδέλτια των κομμάτων στην Ηλεία θα συγκροτηθούν με βάση την σειρά εκλογής, η εικόνα που θα έχουν έχει ως εξής:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Νικολακόπουλος Ανδρέας

Αυγερινοπούλου Διονυσία

Αβραμόπουλος Δημήτρης

Καλάκος Νίκος

Βαρουξής Λευτέρης

Βλαγκούλη Άννα Μαρία

Σταθοπούλου Μαριάννα

ΣΥΡΙΖΑ

Καλαματιανός Διονύσης

Αναστασοπούλου Ζωή

Mπαλαούρας Μάκης

Φωτόπουλος Χρήστος

Βασιλοπούλου Βίκυ

Παναγιωτόπουλος Γιώργος

Μανιάτη Θεοδώρα

ΠΑΣΟΚ

Κατρίνης Μιχάλης

Αμπου-Χάντμπα Μισέλ

Τσεριώνης Κώστας

Χρόνης Αριστομένης

Ζαφειροπούλου Δήμητρα

Καραλάγα Βάσω

Σασσάλου Ευγενία