Χρήστος Χριστοδουλόπουλος: «Φεύγει το τοξικό κλίμα, έρχεται εκείνο της ελπίδας…» – Η πρώτη συνέντευξη του νέου δήμαρχου Ήλιδας

ΠΗΓΗ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος, ανέφερε ότι το ποσοστό της νίκης είναι τόσο μεγάλο «που μας γεμίζει ευθύνη απέναντι στους συμπολίτες μας».

Συναισθήματα ενθουσιασμού και χαράς, για το εκλογικό αποτέλεσμα και την ανέλπιστη διαφορά που σημείωσε η υπερσυμμαχία των δύο παρατάξεων του δήμου Ήλιδας, που κέρδισε στον β’ γύρο των εκλογών, μετέφερε ο νέος δήμαρχος του δήμου, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος παραχώρησε την πρώτη συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Ολυμπιακής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης και τον δημοσιογράφο, Κώστα Κριετσιώτη.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος, ανέφερε ότι το ποσοστό της νίκης είναι τόσο μεγάλο «που μας γεμίζει ευθύνη απέναντι στους συμπολίτες μας» και απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν έχει συνειδητοποιήσει τη μεγάλη νίκη, ξεκαθάρισε ότι παρά το γεγονός ότι τα επιτελεία και των δύο παρατάξεων δεν ανέμεναν τόσο μεγάλη διαφορά, σίγουρα «όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει την νίκη γιατί είχαμε πιστέψει στον αγώνα μας, είχαμε πιστέψει ότι μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή στον δήμο».

Επίσης ο νέος δήμαρχος Ήλιδας, μιλώντας για τα στελέχη της παράταξης που την επόμενη πενταετία θα διοικήσει τον δήμο Ήλιδας, επεσήμανε πως οι περισσότεροι που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Ήλιδα: Συμμαχία για το Αύριο» είναι άτομα με εμπειρία στον χώρο της αυτοδιοίκησης οι οποίοι μαζί με τους νέους που εκλέχθηκαν στις περασμένες εκλογές, από την 1η Ιανουαρίου του 2024 που θα ορκιστεί η νέα δημοτική αρχή, θα είναι έτοιμοι να μπουν δυναμικά αλλά και με την απαιτούμενη γνώση, ώστε να βοηθήσουν τον δήμο. Σχολίασε δε ότι η σύμπραξη με την παράταξη του Ανδρέα Παπαδάκου «έδωσε το επιπλέον συν και για αυτό υπήρξε και αυτό το θεαματικό αποτέλεσμα».

«Πριν καταλήξουμε στην υπερσυμμαχία συζητήσαμε οι δύο επικεφαλής με τους συνεργάτες μας και καταλήξαμε σε αυτή την προγραμματική συμφωνία η οποία έγινε κοινά αποδεκτή. Βάση αυτής αποφασίσαμε να δώσουμε τον αγώνα, έχουμε δεσμευτεί ο ένας απέναντι στον άλλον ότι από κοινού θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε στο μέρος του δυνατού ο καθένας για να αλλάξουμε τον δήμο, για να δώσουμε όραμα προοπτική και ελπίδα στους δημότες μας», τόνισε ο κ. Χριστοδουλόπουλος και συνέχισε: «Τα νέα στελέχη έχουν τους παλιότερους που θα βοηθήσουν να ξεκινήσουμε σχεδόν έτοιμοι να αναλάβουμε την διοίκηση χωρίς να υπάρχει απειρία στελεχών. Υπάρχει νέο αίμα, καλύτερη οικονομία του κράτους και θα μας βοηθήσουν να κάνουμε το βήμα προς τα εμπρός». Να σημειωθεί τέλος ότι ο νέος δήμαρχος Ήλιδας, σημείωσε ότι πλέον έχει αλλάξει το κλίμα στην τοπική αυτοδιοίκηση το οποίο, όπως χαρακτηριστικά είπε απέχει πολύ από το «τοξικό κλίμα της πενταετίας 2014-2019».

Όσο για τα έργα που θα θέσει η νέα δημοτική αρχή, αυτά είναι «Τα έργα που ξεκίνησαν από το 2017 και μετά όταν άνοιξε το ΕΣΠΑ θα μπουν κατά προτεραιότητα. Είναι έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα, είναι έργα που θα δώσουν την οικονομική δυνατότητα στον δήμο να διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις, είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού και άλλα έργα, έχουμε καταθέσει μελέτες στο πράσινο ταμείο για να μπορέσουμε να τοποθετήσουμε φωτοβολταϊκά για να έχουμε πλήρη ενεργειακή εξυπηρέτηση για διυλιστήριο και βιολογικό καθαρισμό. Συνεπώς θα προσπαθήσουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα τα οποία θα πάνε στην καθημερινότητα των δημοτών». «Ο δήμος θα διοικηθεί με διαφορετικό τρόπο», ξεκαθάρισε ολοκληρώνοντας την συνέντευξη ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

«Το πρώτο πράγμα μόλις αναλάβω καθήκοντα το νέο έτος, είναι να ανοίξω τις πόρτες του δημαρχείου, να διοικηθεί με έναν διαφορετικό τρόπο, όχι με μια μικρή ομάδα αλλά με όλα τα στελέχη, με διαφάνεια, να λειτουργήσει η επιτροπή διαβούλευσης, ο συμπαραστάτης του δημότη και να επανέλθει η δημοκρατία στον δήμο και φυσικά να ασχοληθούμε άμεσα με την καθημερινότητα και να έχει ο πολίτης άμεση επαφή με τον δήμαρχο και τα στελέχη», κατέληξε.